Re: exekuce-pořadí
Na exekuci z 28.11.2012 je uveden předchozí plátce.Volala jsem
na firmu, ale řekli mi,že u bývalého zaměstance nemají vedenu žádnou exekuci , jestli jim nějaká přišla tak už tam zřejmě nepracoval
a poslali ji zpátky a nezaevidovali. Tak že nevím, čím se řídit.
Jestli tím, že je na druhé exekuci pláce uveden /i když exekuci neeviduje/ a brát ji na srážení jako první.
Nebo se řídit dnem doručení exekucí na naši firmu.
Poradíte mi ještě prosím ?
Pokud dáte přednost vlastnímu úsudku před tvrzením exekutora, budete se u soudu muset ubránit pokutě a nároku na všechny srážky ze mzdy, které jste poslala na exekuci doručenou 7.11. Na vašem místě bych raději věřil exekutorovi než předchozímu plátci mzdy, u kterého zam-ec možná nepracoval, ale který zrovna tak mohl zapomenout uvést exekuci do potvrzení o zam.
Ano, ostatně vám by mělo být jedno, jaké dluhy se zam-ci hradí přednostně a proti ostatním exekutorům jste chráněna textem rozhodnutí z 28.11. Bránit se proti nesprávnému úřednímu postupu soudním přezkumem rozhodnutí by se měl zam-ec, ale tomu je pořadí dluhů asi fuk.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2012 7:47
Moc Vás prosím o pomoc.Nový zaměstnanec podepsal česné prohlášení,že nemá nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy.Nastoupil v září 2012./před nástupem nebyl hlášen na ÚP ani nikde nepracoval /V listopadu ale přišly dvě exekuce:
7.11.2012 do datové schránky přišel exekuční příkaz : na základě usnesení ...ze dne 21.02.2012.....byla nařízena exekuce podle pravomocného a vykonatelného platebního rozkazu ze dne 19.5.2011
28.11.2012 do datové schránky přišlo usnesení o provádění srážek ze mzdy. ...Pořadí exekucí vymáhané pohledávky se řídí dnem 18.10.2011
U obou exekucí se čeká na nabytí právní moci.Jsem ale úplně
bezradná v tom,kterou budu srážet jako první / obě jsou nepřednostní/.Ty datumy mi zamotaly hlavu. Poradíte mi prosím Vás ? moc děkuji