Re: DPN před uplynutím výpov.doby-náhr.
Já se ale neptám, kdy skončí pracovní poměr, takže tento paragraf mi nic nového nepoví. Ptám se na zkušenost někoho s touto situací - platit náhradu mzdy, když mzdu není za co vyplácet, vypláceli jsem náhradu mzdy, protože práce pro zaměstnance není a on práci nevykonával. A náhrada mzdy za náhradu mzdy po dobu pracovní neschopnosti neexistuje. Proto se ptám, zda někdo má k této situaci stanovisko či výklad.
Řeším to, že každý jiný zaměstnanec má svou pracovní pozici a náplň práce. Tento zaměstnanec ne, zaměstnavatel pro něj práci nemá, proto dostal výpověď. Domnívám se, že stejně dostane, resp. má právo na náhradu mzdy v době nemoci, ale uznejte, že úplně standardní situace to není, proto mě zajímalo, jestli někdo někdy neobjevil k takové situaci diskusi či nějaký právní výklad.
Právní výklad nemám, ale zaměstnanec má u Vás nějaký průměr a má nárok na celých 21 dní náhrady za nemoc a pak nemocenské od OSSZ. Jeho pracovní poměr skončí až po uzdravení a ještě mu doběhne výpovědní lhůta, kterou mu také zaplatíte. Já chápu,že jako zaměstnavateli se Vám to nelíbí, ale je to v zákoně a ty se musí dodržovat...
tak si přečtěte Zák.pr. Jak tedy řešíte ostatní zam-ce, přece je nemůžete nechat jen tak doma zadarmo.
Pokud máte zam-ce a nemáte pro něho práci, tak mu musíte platit náhradu za překážku na str. zam-tele . Jelikož je tato zam-kyněš nemocná, tak jí musíte platit náhradu za nemoc a poté, pokud bude nemocná déle než 21dnů, tak bude platit nemocenské dávky OSSZ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 11. 2012 7:57
Zaměstnanec ve výpovědní době (výpověď pro nadbytečnost, zam-ec již doma - vyplácena náhrada mzdy z důvodů překážky na straně zaměstnavatele) 2 dny před uplyntuím onemocněl (jaká náhoda:). Máte někdo zkušenost, či víte o nějakém výkladu, o náhradě mzdy v prvních 21 dnech nemoci,které budou plynout v době, kdy už by prac.poměr nebýt té nemoci neexistoval, tedy nejsou plánovány směny, notabene není ani pozice kam zaměstnanec patří. Něco jsem o tom již myslím četla, nyní nemůžu nic najít, předpokládám ale že náhrada mzdy se bude vyplácet, protože jednoduše pracovní poměr trvá. Nevítě někdo o konrétní informaci či zkušenosti ? Děkuji