Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
4. 12. 2012 9:37
Dobry den,
prosim potrebovala bych radu, jak to funguje pri zamestnani zahranicnim zamestnavatelem.
Mam moznost si pri rodicovske dovolene privydelat u firmy ze SRN. Jak by to bylo s odvody socialniho a zdravotniho pojisteni? A jak s danenim - danili by mi prijmy v Nemecku podle jejich zakonu, nebo bych tady podavala danove priznani? Predpokladam, ze by se v teto fazi jednalo spise o privydelek (pokud maji obdobu napr. nasi DPP).
A doplnujici dotaz: jak by to bylo, kdybych se v teto nemecke firmy chtela nechat zamestnat na normalni pracovni smlouvu?
Budu moc rada, pokud mi budete moci poslat i odkazy na konkretni paragrafy, abych to mohla nastudovat. Zde v diskuzi jsem nasla jen prispevek z 13.2. 2012 a potrebovala bych vedet vic. Predem dekuji