Re: Hodnota vývozu v DPH
Ani netušíte, jakou jste mi udělala radost. Do daňového přiznání dávám hodnotu fakturovanou v EUR (úplatu, kterou mám obdržet) přepočtenou kurzem účetní jednotky (máme měsíční) ke dni výstupu zboží z EU. Takže je to ok?
Včera jsem totiž byla na školení a tam mi bylo řečeno, že FU chce
hodnotu statistickou, protože je na daňovém dokladu. Jenže z mého pohledu statistická hodnota je jednak počítána kurzem celním a je v ní zohledněna ještě část přepravních nákladů.
Re: Hodnota vývozu v DPH
diskuse je z února , v podstatě jsem byla na několika školeních, jednání na finančním úřadě se správcem daně, všude říkali, že hodnotu statistickou, z daňového dokladu.
Včera byla "kolegyně" v diskusi o kousek výše na školení - a píše - psát do přiznání statistickou hodnotu, že ji požaduje FÚ z DD.
takže z posledního zdroje -statistická-, myslím že záleží na každém jak se domluví s FÚ a jakou hodnotu mu budou tolerovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2012 10:44
Jaká hodnota se uvádí při vývozu zboží do třetích zemí do daňového přiznání? statistická (z vývozního dokladu), fakturovaná přepočtená
kurzem účetní jednotky v okamžiku výstupu zboží z EU nebo jsou
možné obě varianty? četla jsem různé názory.
Díky.
Opravdu nikdo neporadí?