Zálohová fa do EU

• (neregistrovaný)

4. 12. 2012 11:53

Dobrý den,
    potřebovala bych názor. Jedná se o vystavení zálohové faktury do EU na české DIC. Na základě zákona o DPH jsme vystavili zálohovou fakturu na české DIC s DPH. Po zaplacení zálohy se vystaví daňový doklad o přijaté platbě a na základě toho si firma uplatní vyčíslené DPH - propočtené kurzem data platby.
    Je to tak správně?
    Děkuji za názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2012 15:25

alli (neregistrovaný)

Re: Zálohová fa do EU
      Jestli jsem správně pochopila, tak fakturujete firmě s EU, která je v ČR zaregistrovaná k DPH? Pokud ano, pak je výše uvedené správně. Na DD k přijaté platbě uvedete základ daně a DPH v Kč kurzem ke dni přijetí platby.

• 5. 12. 2012 6:57

sigous (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. No, ono to není EU, ale jsou to Švýcaři. Bohužel mi v této firmě dělají problémy s tím,
      že chtějí zálohovou fa s vyčísleným DPH, přepočteným v Kč - tady mi vzniká problém s kurzem. Jelikož splatnost je 60 dní. Obchodní úsek mi odpověděl na to s tím, že oni proforma fa neznají a tudíž námi vystavenou fa berou jako ostrou. Docela by mě zajímalo, jak vyúčtují naši konečnou fa, na které budou tyto zálohy odečteny.

Chtěla jsem konzultaci s vámi, jelikož si tady nevím rady. Já bych se přikláněla k dílčí fakturaci nebo jestli to vyřešit vystavením zálohy bez DPH a DPH vyúčtovat v konečné faktuře? Ale jelikož smlouva je sepsaná s tím, že forma po vyrobení zůstává v naší firmě a mi na ní budeme lisovat, myslím, že zálohová fa bez DPH je špatně.

• 5. 12. 2012 9:16

alli (neregistrovaný)

Nevím, co myslíte tou dílčí fakturací při výrobě forem? Každopádně, pokud platí dříve, než začnete vyrábět, jde o zaplacenou zálohu. Na zálohové faktuře uvedete částku dohodnutou k úhradě a po zaplacení vystavíte DD k přijaté platbě dle českého ZDPH. Jak s tím naloží oni, je jejich věc.

• 5. 12. 2012 9:24

sigous (neregistrovaný)

Mám stejný názor. Jenom jsem si to potřebovala ověřit.
      Děkuji a přeji krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).