Re: Přij.fa ze 3.země-přepravné
Alli, na JSD je v bodě 20 - dodací podmínky toto:
FOB SHANGHAI
Moc se v tom nevyznám, jsem v nové firmě a začínám tady.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli mám mít v účetnictví originály JSD. V minulé firmě nebyly, vůbec nešlo se k nim dostat, tady také nejsou. Jsou jen fotokopie.
Měla byste přičíst dopravu z Šangaje do 1. místa určení v ČR.
Měly by být originály, pokud je nedostáváte elektronicky např. od DHL.
Alli, můžu ještě poprosit - co to tedy znamená FOB v dodacích podmínkách? Proč v tomto případě přičítám ještě přepravu z 3.země do EU? Já jsem měla za to, že vždycky musí být započtena celá přeprava (z 3.země až do ČR - do firmy). Jsou tedy případy, kdy přeprava nemá být celá započítána? Kde se to dočtu - paragraf zákona? Děkujiiiii mooooc!
FOB znamená dodání na palubu lodi v přístavu. Takže v ceně, která je uvedena na JSD, je cena dopravy do přístavu. Vy do základu daně musíte zahrnout vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku, pokud nejsou zahrnuty do základu daně pro vyměření cla del § 38 ZDPH.
Takže byste měla mít fakturu za dopravu lodí do přístavu a z přístavu do 1. místa určení v ČR. Pokud napíšete email mohu Vám poslat článek, jak se stanoví základ daně při dovozu.
Alli, ještě se vracím k té mé faktuře z Číny.
Na faktuře za přepravu je uvedeno:
Shanghai - Hamburg 42 tis. Kč
Hamburg - CZ hranice 3 tis.
CZ hranice - Přerov 2 tis.
Započtu tedy do RCH celou přepravu nebo jen 42 tis. (do 1.místa určení v EU)?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2012 12:09
Mám přijatou fa ze 3. země - co mám zahrnout do základu daně pro RCH, co se týká přepravy?
Celou přepravu nebo jen přepravu od překročení hranice EU do ČR?