Re: od kdy??
Moc děkuji za užitečný odkaz. Vůbec jsem o tomhle nevěděla.
Doplňující dotaz: od kdy posílám na nové čísla účtů? Závislou činnost za prosinec zaplacenou v lednu ještě "postaru"????
Re: nové FU - změny čísel účtů
polopaticky - ruší se všechna finanční ředitelství, místo nich bude vždy krajský finanční úřad. to je těch 14. 199 úřadů se přejmenuje na územní pracoviště krajských úřadů. a vznikne nově odvolací finanční ředitelství v brně. zůstává specializovaný fú v praze s pobočkama po republice.
na školení nám říkali, že platit na nové č.ú. už od ledna, ale že ještě bude 2 roky období, kdy budou přeposílat platby. Takže když zaplatíte na staré č.ú., banka automaticky přepošle na to správné. Po dobu těch 2 let. pak už to snad každý bude znát.:o)
já mám spíš v hlavě guláš z daně z nemovitostí, kde budeme od nového roku hledat svůj spis. U FO je to něco jako sudoku. Prý už přestěhovali 100 000 spisů.
a papírové formuláře zasílám jak jsem zvyklá ? v praze - na pankráci, vinohradská, drahobejlova, štěpánská ... anebo i u zasílání formulářů se něco mění ? zřízení těch 14 nových FU je opravdu jen pro zasílání plateb ? Na formulářích už uvádím např. "Středočeský kraj" namísto "Praha-západ" ?
A k čemu je ten specializovaný FÚ ?
a papírové formuláře zasílám jak jsem zvyklá ? v praze - na pankráci, vinohradská, drahobejlova, štěpánská ... anebo i u zasílání formulářů se něco mění ? zřízení těch 14 nových FU je opravdu jen pro zasílání plateb ? Na formulářích už uvádím např. "Středočeský kraj" namísto "Praha-západ" ?
A k čemu je ten specializovaný FÚ ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2012 12:44
Nyní jsem si přečetla zprávu z FU
od r. 2013 je nově zřízeno 14 finančních úřadů,
takže těch 199 !!!! je na co??!!!!!!!!
opravdu - končím s podnikáním - jenom dělat na státní úředníky