Re: jednatel odměna
Zpětně určitě ne. Smlouvu o výkonu funkce schvaluje VH nebo je schváleno/schvaluje ji společník (pokud je jen 1 společník) rozhodnutím jediného společníka ve výkonu působnosti VH.
Ale je možné ještě pořád toto rozhodnutí učinit aktuálně s tím, že bude uvedeno, že se stanovuje odměna za rok 2012 ve výši...., která bude vyplacena v prosinci.
>>>>>jednatel a současně společník 50% společnosti - je ve
>>>>>firmě zaměstnán na HPP (technik) a nyní požaduje
>>>>>vyplácet odměnu za výkon funkce společníka (dosud
>>>>>zdarma) -
>>>>>je možné sepsat smlouvu s tím, že bude pobírat odměnu
>>>>>od 1.1.2013 - 31.12.2013 a odměna bude vyplacena a
>>>>>zdaněna až v 12/2013? děkuji
>>>>Smlouvou o výkonu funkce lze upravit vyplacení odměny
>>>>za výkon funkce např. 1x ročně.
>>>tj. i zpětně za r. 2012 si může stanovit, že od
>>>1.1.-31.12.2012 bude odměna vyplacena v 12/2012
>>>(podepsané
>>>zpětně)? děkuji za ochotu
>>
>>pozor- odměna se vyplácí za výkon funkce jednatele,
>>nikoliv společníka, na základě usn.VH nebo smlouvy o
>>výkonu funkce jednatele dle § 66 obch.z., když to
>>podepíšete nebo zpracujete usn.VH zpětně, ak lze i za
>>r. 2012
>Pájo přehlédla jsem něco?
ne
>Je přece možné schválit VH (popř. i rozhodnutím
>jediného společníka) roční odměnu i teď, nemělo by to být
>zpětně.
Jistě, je to tak, já jsem měl spíš na mysli , aby to nebylo schváleno na poslední den v roce, ale jinak je to OK, rozhodnou nebo schválí smlouvu a vyplatí v závěru roku.Pokud jsem Vás zmátl, tak se omlouvám, jsem z toho všeho sam akýsi zmetený-problémy se hrnou ze všech stran a nestíhám je řešit.
napsala jsem to špatně omlouvám se :-) 2 společníci - každý 50% podíl - ten co vykonává funkci jednatele nyní požaduje odměnu za výkon funkce (dosud zdarma) píšete, schvaluje VH pokud druhý nebude souhlasit tak nic, chápu správně? jelikož každý 50% asi nemůže dojít k dohodě. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 12. 2012 13:49
jednatel a současně společník 50% společnosti - je ve firmě zaměstnán na HPP (technik) a nyní požaduje vyplácet odměnu za výkon funkce společníka (dosud zdarma) - je možné sepsat smlouvu s tím, že bude pobírat odměnu od 1.1.2013 - 31.12.2013 a odměna bude vyplacena a zdaněna až v 12/2013? děkuji