Re: Silniční daň
1. SD se platí za měsíce, kdy auto používáte k podnikání. Tzn. pokud jej v prosinci a lednu nepoužijete, pak SD za tyto měsíce neplatíte. Předpokládám tedy, že jde o auto do 3,5t. Pokud používáte paušál, pak je to stejné. Paušál použijete za 10 měsíců, SD zaplatíte za 10 měsíců.
2. SD se platí v zálohách. Pokud zálohy neplatíte a zaplatíte celou částku najednou např. při podání přiznání, pak Vám běží úrok z prodlení.
Re: Silniční daň
Díky, s těmi platbami záloh nějak zapomínám, někdy zaplatím první zálohu a pak až v prosinci doplatím do předpokládané konečné sumy, což bývá do 3000 kč. Zatím s tím ještě nebyl nikdy problém.
Někde jsem četl, že úrok do 200 kč Fú nevymáhá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 12. 2012 15:14
Jsem osvč, plátce dph,vedu DE, v lednu a prosinci nemám práci - nefakturuji a živnost nepřerušuji. Mám soukromé os.vozidlo, které používám i k práci.
1.Musím platit silniční daň za 12 měs (když v DPPFO mám příjmy z podnikání jako hlavní rozepsané na celých 12 měsíců) nebo jen za 10 ? Podle mě za 10.
V knize jízd samozřejmě v lednu a prosinci jízdy nemám.
Pokud bych měl KJ paušálem, tak musím podle mě platit za 12 měs.
2.SD platím někdy jednu zálohu a potom až na konci roku nebo i bez zálohy až na konci roku, je to problém?
Děkuji za rady.