Re: DPH-služba od nepl.z EU-prosím Janu
souhrnné se na vás nevztahuje rozhodně,
on má podle mě poskytnutím služby dle § 9/1 - našeho se registrovat a vy byste zdanili na ř. 5 a 43
pokud se neregistruje, pak bych dala mimo přiznání
Re: DPH-služba od nepl.z EU-prosím Janu
Poskytovatel služby (slovenský živnostník) se 100% u nás nezaregistroval, já si právě také myslím v souladu s §9/1, že se registrovat měl. Dala jsem vše mimo přiznání. Můžete mi prosím ještě poradit, co mi hrozí? Může při kontrole chtít FÚ, abych podala dodatečná přiznání, celkem bylo letos 5 faktur, i když DPH by bylo fakticky 0 Kč? Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
6. 12. 2012 9:15
Prosím o radu. Slovenským neplátcem DPH (fyz.osobou) nám byla poskytnuta služba ve formě zámečnických a svářečských prací na ocelových konstrukcích, které jsou součástí našeho výrobku. Má povinnost zaregistrovat se k DPH v ČR? Jaké máme povinnosti my, jak příjemce služby? Jsme plátci DPH. Musíme toto uvést v přiznání k DPH, popř.vztahuje se na nás povinnost souhrnného hlášení? Prosím o odkaz na § zákona o DPH, které tuto situaci řeší. Moc děkuji, DPH je pro mě zatím složité a tento případ jsem zatím ve firmě neměla.