Re: Odměna na DPP a roč.zúčtování
Jestli měla v některém měsíci víc jak 5000,- Kč, tak měla souběh zálohových daní a tím pádem jí nemůžou udělat RZD, protože má povinnost si podat daňové přiznání. Pokud měla srážkovou daň celý rok, tak ta se nesleduje.
Záleží tedy na tom, jak vysokou odměnu u vás měsíčně má, což nepíšete.
Paní Líbo. mám dotaz.Přišla mi studentka na DPP, má však podepsané růžové prohlášení a potvrzení o studiu u jiného zaměstnavatele, odměna nebude vyšší jak 5 tis. Kč,
U mě bych jí dala srážkovou daň.
Teď přemýšlím, jestli bych jí nemohla daň odvádět na zálohovou daň a pak jí vydat potvrzení a ona by si udělala roční zúčtování daně..? Ale to asi už moc kombinuji, že?
děkuji moc za pomoc
Blanka
Jedině v případě, že jí odměnu vyplatíte za delší období, aby částka překročila 5000,- Kč. Pak můžete danit zálohovou daní. Jinak bez podepsaného prohlášení do 5000,- v měsíci nelze. Ona si při souběhu zálohových daní nemůže požádat o RZD, musí podat sama DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2012 10:26
Dobrý den,prosím o pomoc.Zaměstnáváme paní na DPP,která pracuje jako učitelka.Ve škole má podepsané i prohlášení.Dnes mi volala,že jí jejich účetní nechce udělat roční zůčtování,protože na DPP bere více než by měla pro roční zúčtování mít.Bohužel jsem se stím ještě nesetkala.Je toto možné?A kolik musí být maximální částka?Paní říkala,že to musí mít také všechno napsané v dohodě.
Děkuji předem všem za pomoc.