Re: Odpisy auta
Ano navýšíte vstupní cenu
http://business.center.cz/business/finance/dane/D-006.aspx
k §29
2. Při zrušení registrace plátce daně z přidané hodnoty podle zákona o DPH se u odpisovaného hmotného majetku a nehmotného majetku stanoví změněná vstupní cena, do jejíž výše lze majetek odpisovat, jako součet původní vstupní ceny a daně z přidané hodnoty, o kterou je plátce povinen snížit nárok na odpočet daně podle § 79 odst. 4 až 7 zákona o DPH; přitom u zrychleného odpisování (§ 32 zákona) se současně o tuto částku zvýší i zůstatková cena. U nehmotného majetku poplatník pokračuje v odpisování ze změněné vstupní ceny snížené o již uplatněné odpisy od měsíce následujícího po měsíci, v němž byl povinen snížit nárok na odpočet daně z přidané hodnoty. Obdobně jako u nehmotného majetku postupuje poplatník i u hmotného majetku odpisovaného podle § 30 odst. 4 až 6 zákona.
Ještě pozor na zadání zvýšené ceny, postup je dle §29 odst 7
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 12. 2012 21:23
Dobrý den,
prosím o radu. OSVČ byla plátce DPH a odečetla si DPH z auta v obchodním majetku, po roce zrušila registraci k DPH, dodanila a vrátila odečtené DPH, auto stále odepisuje z majetku. Z jaké částky mám teď odepisovat, stále bez DPH nebo k ní mám přičíst vrácené DPH a odpisy budou o DPH tedy vyšší. Moc děkuji za radu, setkala jsem se s tím poprvé a nejsem si jistá a nerada bych udělala chybu.