Re: pracovní poměr na dobu určitou
"Zaměstnavatel mi zrušil místo" mám chápat jak? Jenom Vám to řekl, nebo jste dostala výpověď? Teď děláte co - jste na stávajícím místě? Nebo ta provozovna skončila činnost 31.12.2012?
To, co Vám zaměstnavatel nabízel "na 300 hodin" dovozuji jako dohodu o provedení práce - do 10.000 Kč měsíčně nepodlého odvodu pojistného, ušetří zaměstnavatel i Vy, ale Vy budete mít zásadní problém - nebudete pojištěná zdravotně ani důchodově a nemocensky. Takže je dobře, že jste to nepodepsala.
Pokud by měl Váš pracovní poměr skončit dříve, než 4.4.2013, měla byste dostat výpověď s odstupným.
Pokud pro Vás mají pracovní místo, je možné, že nechají Vaši pracovní smlouvu do toho 4.4.2013 doběhnout a Váš PP skončí.
Čekat můžete od zaměstnavatele cokoli - včetně psychického nátlaku abyste podepsala skončení pracovního poměru dohodou.
. Zaměstnavatel mi zdělil o zrušení pracovního místa a následné jiné smlouvě ,kterou jsem řekla že nepodepíšu. Dnes přišli s tím že mám nastoupit na 4 h denně na jinou prodejnu. Zapomněla jsem zdělit že mé první místo na prodejně v jiném městě bylo zrušené a tohle další místo v místě bydliště teď také ,--- prosím ještě o radu na kolik odstupného mám nárok.
Pracujete tam od 4.4.2012 a pokud Váš pracovní poměr skončí do jednoho roku (třeba v březnu - kdybyste dostala výpověď do konce ledna, pak výpovědní doba by byla únor - březen a pracovní poměr by skončil 31.3.), pak máte nárok na odstupné ve výši jednonásobku Vašeho průměrného výdělku - viz § 67 odst. 1 zákoníku práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 1. 2013 16:39
Dobrý den prosím vás o radu ohledně mé situace ,která nastala .Mám ČID 1 .stupně .Jsem zaměstnaná od 4.4.2012 - do 4.4.2013 na dobu určitou na 20- hodin týdně . zaměstnavatel mi ale zrušil pracovní místo a sdělil mi že pro mě nemá práci jedině tak že zruším stávající smlouvu a podepíšu novou na 300/h ročně.Řekla jsem že to nepodepíšu a dneska mi zdělili že mají pro mě práci v jiném městě kde mají další prodejny na 4 hodiny denně. Toto dojíždění mi ale nevyhovuje a já nevím co mám dělat dál nehledě na to že už 3 měsíce od oznámení toho že se prodejna ruší s námi nekomunikovali a teď mezi stávkami také ne.Prosím o radu co dál a na co mám a nemám nárok děkuji s pozdravem Adiová nehledě na to že nevím co od nich čekat.