Re: Pěkně prosím, poradíte, děkuji
Na jakou činnost má tu DPP? Předpokládám, že na jinou, než "jednatel".
Měsíční odměna z titulu činnosti jednatele činí kolik?
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch
Do evidence uchazečů o zaměstnání nemůže být zařazena fyzická osoba, která je:
... společníkem nebo jednatelem společnosti s ručením omezeným, ....., pokud vykonává mimo pracovněprávní vztah k této společnosti pro společnost práci, za kterou je touto společností odměňován a jeho měsíční nebo průměrná měsíční odměna přesáhne polovinu minimální mzdy ...
To nevím, smlouvu jsem ještě neviděla, zatím jsem s klientem mluvila jen po telefonu, je mimo CZ a bude až příští víkend, ale nějak se mi to nezdá, tak se ptám již do předu, ale ta vyplácená částka nepřekročí polovinu min.mzdy to si hlídají. Moc děkuji Alena
Jako jednateli mu zatím nebude vyplaceno nic, zřejmě chtějí, aby po dobu cca 3 měsíců než se firma rozjede nemuseli platit SP a ZP a byl za ně plátcem pojistného stát::((( Nikdy jsem se s tímto nesetkala, proto si s tím nevím rady. Děkuji A
Dobrý den , myslím, že by neměl být problém. Před 2 lety jsme to ve firmě také tak měli. Musel doložit smlouvu na jednatele, že výkon provádí bezúplatně a pak tu dohodu. Každý měsíc pak musí doložit potvrzení kolik si za měsíc vydělal a nesmělo to přesáhnout ty 4 000 Kč. Neprocházela jsem změny od 2013, ale do loňska to šlo. V podstatě jde přesně o to pojištění jak říkáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2013 14:31
Dobrý den může být jednatel s.r.o. zaměstnán na základě DPP s výší měsíčního příjmu do 3.900,- Kč a zároveň být v evidenci na úřadu práce, když nepobírá podporu v nezaměstnanosti??
Moc děkuji Alena