Re: Sil.daň
A proč byste měla silniční daň dostávat zpátky? Pokud používáte dopravní prostředek ke své podnikatelské činosti, pak silniční daň platit musíte bez ohledu na to, že pak použijete výdaje % z příjmů.
Zákon o dani silniční
§ 2 Předmět daně
(1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti1a) (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.1b) Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností nad 3,5 tuny určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
7. 1. 2013 21:59
OSVČ jsem se přihlásila k sil.dani. Již dva roky platím, ale také již dva roky uplatňuji paušál a né skutečné výdaje. Nemám nárok na vrácení sil.daně a když ano, co musím udělat pro vrácení ? Za oba roky jsem podala přiznání sil.daně, pro paušál jsem se vždy rozhodla až v březnu.