Kopie smlouvy

• (neregistrovaný)

11. 1. 2013 0:34

Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat zda existuje nějaký zákon, který by mi pomohl dostat kopie smlouvy a jejich dodatku od firmy, která mi poskytovala určitý druh služby, a nebo je to jen její dobrá vůle pokud mi kopii dá? Děkuji Pavel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2013 10:43

pája

Re: kopie smlouvy
      copak ta firma při podpisu smlouvy a dodatků Vám nedala jeden stejnopis pro Vás? Pokud ano, tak jí nic neukládá Vám vydat další kopii.

• 11. 1. 2013 12:59

Pavel Matura (neregistrovaný)

Samozřejmě mi firma kopie dala, ale mám pocit že jedná část smlouvy chybí, respektive dodatek k smlouvě. Potřebuji jen zjistit zda mezi smlouvami a dodatky mezi mnou a společností není nějaký rozdíl. Chtěl bych podat žalobu na danou společnost a nechtěl bych si u soudu udělat ostudu, že nemám všechny dokumenty v pořádku.

• 11. 1. 2013 13:26

pája

tak to nevím, jak to z nich dostanete, zákonnou povinnost nemají.
      Pravidlem při uzavírání smluv a dodatků je, že po podpisu vždy každá smluvní strana obdrží jeden stejnopis pro svou potřebu.Nevím, z čeho vycháízíte, když postrádáte pravděpodobný dodatek, ale přece jste ho musel podepsat a dostat, takže jiná cesta než prokazování listinnými důkazy před soudem asi není.Musel byste mít u nich nějakou spřízněnou duši, která má přístup ke smlouvám a s ní to dát nějak do pucu, ale to asi nepřipadá v úvahu.

• 11. 1. 2013 14:36

Pavel Matura (neregistrovaný)

Děkuji za radu, jelikož je daná záležitost v exekučním řízení tak si najmu právního zástupce aby se mi na to podíval a pokusil se dostat veškeré dokumenty alespoň k nahlédnutí. Nerad bych udělal unáhlený krok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).