Re: Dohoda o provedení práce s cizincem
Nejedná se o cizince, ale občana EU.
Dohodu ,pokud ji vykonává na území ČR platíte podle našich práv.předpisů - tedy - pojištění u DPP až od 10001.- výše.
Ano, Podáváte na ÚP tzv. Informaci o nástupu občana EU.
/Cizinec je pro ÚP jiná kategorie/.
Dobrý den, prosím moc o pomoc, mám vystavit DPP v angličtině na turkyni - Turecko není v EU. Je zaměstnaná na Turecké ambasádě v Praze (asistentka)
Letěla do Turecka na SC, zaplatili jsme jí letenku.
Čtu zde, že bych ji měla hlásit na úřadu práce, nejpozději v den nástupu,,, no, tak to jsem už prošvihla...
DPP bude vyplacena v EUR,
na dohodu bych napsala, že jí uhradíme letenku - tedy cestovní výdaje a bude to náklad firmy a stravné, teď mi vrtá v hlavě, jakým kurzem budu přepočítávat a jak uhradím daň, DPP bude - podle dostupných informací do 10 tis. v přepočtu na Kč.
.. moc prosím, nemáte nějaké zkušenosti s takovým případem?
děkuji moc za informace
Blanka
Dobrý den, prosím moc o pomoc, mám vystavit DPP v angličtině na turkyni - Turecko není v EU. Je zaměstnaná na Turecké ambasádě v Praze (asistentka)
Letěla do Turecka na SC, zaplatili jsme jí letenku.
Čtu zde, že bych ji měla hlásit na úřadu práce, nejpozději v den nástupu,,, no, tak to jsem už prošvihla...
DPP bude vyplacena v EUR,
na dohodu bych napsala, že jí uhradíme letenku - tedy cestovní výdaje a bude to náklad firmy a stravné, teď mi vrtá v hlavě, jakým kurzem budu přepočítávat a jak uhradím daň, DPP bude - podle dostupných informací do 10 tis. v přepočtu na Kč.
.. moc prosím, nemáte nějaké zkušenosti s takovým případem?
děkuji moc za informace
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2013 12:38
Dobrý den,
ráda bych se zeptala jaká jsou pravidla pro cizince z EU, který chce pracovat pro českou společnost (výdělek cca 4000/měsíc) na základě dohody o provedení práce? Vzniká povinnost odvádět zdravotní a sociální - respektive registraci k těmto orgánům? A jaké další náležitosti jsou povinné? - v jiném dotazu jsem se dočetla o podání dokumentu: Informace o nástupu občana EU na úřad práce... Předem velice děkuji za odpověď!