Postup při založení živnosti

• (neregistrovaný)

14. 1. 2013 17:01

Dobrý den, aktuálně jsem zapsána na pracovním úřadě a mám úspěšně ukončený rekvalifikační kurz. Dále chci podat žádost o dotaci do podnikání, najít prostory k podnikání a zažádat o nový živnostenský list. Poradíte mi v jakém pořadí je správné jednotlivé kroky provést? Při žádosti o dotaci musím být stále uchazečem prac.úřadu ale nevím, zda už v tu dobu můžu žádat o živnosteský list? V dotaci totiž požadují o uvedení místa podnikání ale dnes málokdo pronajme prostory fyzické osobě, chtějí živnostenský list. Nemám s tím zatímžádné zkušenosti. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2013 14:04

jiřka II (neregistrovaný)

Re: Postup při založení živnosti
      Pracák požaduje založit si živnostenský list, ale rovnou podnikání přerušit, protože nemůžete být v evidenci ÚP a současně OSVČ, ale živnostňák už si vyřídit musíte. Takže na kterýkoliv živnostenský úřad, živnost založit a hned paní říct, že podnikání hned přerušujete - třeba na půl roku, to je jedno, pak jak budete mít dotaci vyřízenou přijdete podnikání obnovit. A pak můžete jít sepisovat s ŽL nájemní smlouvu, kterou k dotaci potřebujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).