Re: Krácení koeficientem
Všem přeúčtovávám služby základ + DPH i neplátcům k 31.12.2012. U přefakturovaných částek nárokuji u faktur přijatých celé DPH a zbývající částky, která připadá na provoz naší kanceláře krátím koeficientem. Jde mi spíše o uhrazené zálohy ke službám dodavatelům, zda mohu nárokovat DPH v roce 2012 u dokladů k přijatým platbám, samozřejmě v plném a kráceném dle zjištěné spotřeby nebo až v roce 2013 u konečné faktury?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
15. 1. 2013 12:29
Pronajímáme prostory plátcům i neplátcům, takže krátíme koeficientem.
Společné náklady související s provozem naší kanceláře všechny krátíme koeficientem.
Můžeme krátit koeficientem i daňové doklady k přijatým platbám za uhrazené zálohy na plyn a energii?
Jde mi o to, že faktura za energii DUZP 31.12.2012, ale došla 3.1.2013, takže podle přijetí DUZP 3.1.2013 a zákon říká, že při krácení koefientem mám uplatnit nárok na DPH ke konci zdaňovacího období. Mohla bych to uplatnit u dokladů zaplacených záloh v průběch roku 2012?
Děkuji za názory.