Rodičák a částečný PP

• (neregistrovaný)

15. 1. 2013 15:16

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když jsem na RD s dítětem ve věku 1 roku a ještě mám 5 letou dceru, kterou dávám každý den do školky, mohla bych nastoupit do svého stávajícícho zaměstnání na částečný pracovní poměr ?
    Mnohokrát děkuji za odpověď. Ivana P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2013 15:36

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Rodičák a částečný PP
      Záleží na tom, na jak dlouho jste si o rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele požádala. Jestli do 1 roku dítěte, tak Vás vzít zpět musí , nepožádala-li jste vůbec, má se za to, že jste požádala do 3 let věku a má povinnost zaměstnat Vás podle pr.smlouvy. Co se týče kratšího úvazku, je to věc dohody, má povinnost Vám vyhovět, ale pokud mu v tom nebrání provozní důvody.JInými slovy - záleží na zaměstnavateli.

• 15. 1. 2013 15:40

Ivana P. (neregistrovaný)

Re: Rodičák a částečný PP - paní JiřínaH
      Paní Jiřinko, já jsem tam vlastně nenapsala tu podstatnou část a to, že zaměstnavatel mě chce, ale bojím se ,abych nepřišla o rodič.příspěvek, který mám na 3 roky. Moc děkuji

• 15. 1. 2013 15:40

Katka2 (neregistrovaný)

U RP je podstatné, jak chodí či nechodí dítě do školky. Takže když je to v pořádku teď, váš nástup do práce to neovlivní.

• 15. 1. 2013 15:52

JiřinaH. (neregistrovaný)

Při RP můžete mít příjem , není omezení, ve věku 5 let může takto chodit do škky a o RP nepřijdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).