Oprava mezd v Money-prosím zkuš.mzdovky

• 16. 1. 2013 10:40

Prosím o radu. Zjistila jsem, že kolegyně v r.2012 neproplatila zaměstnancům svátky. Nyní jsem mzdy opravila, v některém měsíci jsme zaměstnance přeplatili, v jiném máme naopak nedoplatek. Potřebovala bych nyní srovnat v prosincové výplatě o tyto rozdíly SP, ZP, (u zaměstnance i zam-tele) a zálohu na DPFO. Nevíte, kam toto zadat, nedělal jste někdo opravu mzdy? Na Helpline mi neporadili :-( Moc Vám děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2013 13:50

Denisa M. (neregistrovaný)

Re: Oprava mezd v Money-prosím zkuš.mzdo
      Nejsprávnější myslím bude dát to na kartě vytvářené mzdy do běžných náhrad, máte tam volný řádek, kam si dopíšete krátké info, o co šlo. Zadáním sem se vám rozdíl dostane do zdanitelného základu a program ho pak zahrne tam, kam má, při výpočtu průměrné náhrady na další čtvrtletí...

• 16. 1. 2013 14:30

Megy

Re: Prosím ještě
      Je správně také následující postup? Zkontrolovala jsem všechny mzdy a provedla opravy. Udělám opravné přehledy na ZP, SP, ty pošlu na MSSZ a všechny ZP a doplatím rozdíly v odvodech. Doplatím také rozdíl na DPFO společně se zálohou z mezd za 12/2012. DPFO pak ve Vyúčtování daně ze záv. činnosti budu mít správně. A rozdíl v čisté mzdě, který je výsledkem oprav, doplatím zaměstnanci ve mzdě za 12/2012 tak, aby nevstupoval do základu pro ZP, SP a DPFO. Je to správně? Moc děkuji.

• 16. 1. 2013 14:49

Denisa M. (neregistrovaný)

Re: Prosím ještě
      chápu to tak, že "provedla opravy" znamená v Money provedeno zpětně v kartě mzdy příslušného měsíce. Pak ano, pak to máte dobře. Pokud byste "jen" účtovala, v Kč se dostanete na správné částky odvodů vůči institucím a srovnala mzd.náklady, ale měla byste špatně mzdové listy, tam by se vám do příslušných kolonek přepočtené rozdíly nedostaly. Takže výsledek - ano, v Money opraveno zpětně, rozdíly doplatíte a máte to z krku :-)

• 16. 1. 2013 14:57

Megy

Re: Děkuji Vám
      Moc vám děkuji, ano, opravila jsem vše v příslušných měsících, takže opravné přehledy budou odpovídat skutečnosti, také mzdové listy budou v pořádku. A zaúčtování na účtech mezd nechám na kolegyni, která to takhle zprasila. Pardon :-) A děkuji. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).