Re: Prosím ještě JiřinuH - děkuji
Ano, vystevíte za 10 a 11 nové Přehledy se sprvným VZ a pojistnými, jaké měly v té době být. Nazvete je červeně OPRAVnÉ ( na opravné žádné zvl.formuláře nejsou).
Rozdíl na pojistném budete odvádět až teď, kdy jste to zjistila.
Pokud ten člověk i vypadl z počtu pojištěnců, opravte i počet pojištěnců na 10 a 11. Ideální je průvodní dopis , co a proč opravujete a posíláte.
Díky. U ZP je to na formuláři, takže obdobně, že? Co ještě nevím je to, jak má pak vypadat ELDP. Na mzdovém listě to teď mám jako by zaměstnananec pojištěn nebyl a mělo se to křížkovat. To asi ne, že? Zaměstnanec je pojištěn z titulu pracovního poměru. A co kdyby onemocněl, do přílohy bych ty VZ do 10 a 11 měs psala, že?
I když to zní logicky, že kvůli chybě by se to počítalo, že byl pojištěný, vždy platilo pro výpočet průměru na ND to, co bylo opravdu zaplaceno .Totéž pro ELDP. Dnes bych se na to raději zeptala toho, kdo k Vám chodí na kontrolu ze sociálky. Průměr na náhrady by se měl spravedlivě opravit ručně, aby nebyl poškozen a příště zvýhodněn. Je možné i požádat o písemné vyjádření, abyste pak byla krytá.
Hodinový průměr na náhrady by měl být dobře, hodiny a Kč za práci souhlasí a je to vše stejné čtvrtletí. Jak se pak řeší mzdový list? Má tam nějak být doplněn vyměřovací základ za 10 a 11/12? Nebo SP až podle toho, co napíšou, jestli to berou jen jako neodvedené pojištění (a co pak na to finančák, co ti budou tvrdit, kdy to podle nich mělo být zaplaceno... Superhrubá mzda je pěkná otrava...)
osím, je tu ještě JiřinaH? Moc prosím o další info
>>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1018022
Ano, vystevíte za 10 a 11 nové Přehledy se sprvným VZ
ojistnými, jaké měly v té době být. Nazvete je
veně OPRAVnÉ ( na opravné žádné zvl.formuláře
ejsou).
ozdíl na pojistném budete odvádět až teď, kdy jste
o
jistila.
kud ten člověk i vypadl z počtu pojištěnců, opravte
i počet pojištěnců na 10 a 11. Ideální je průvodní
opis , co a proč opravujete a posíláte.
ZP je to na formuláři, takže obdobně, že? Co
>>>ještě nevím je to, jak má pak vypadat ELDP. Na
>>>mzdovém
>>>listě to teď mám jako by zaměstnananec pojištěn nebyl
>>>a mělo se to křížkovat. To asi ne, že? Zaměstnanec je
>>>pojištěn z titulu pracovního poměru. A co kdyby
>>>onemocněl, do přílohy bych ty VZ do 10 a 11 měs
>>>psala,
>>>že?
>> I když to zní logicky, že kvůli chybě by se to
>>počítalo, že byl pojištěný, vždy platilo pro výpočet
>>průměru
>>na ND to, co bylo opravdu zaplaceno .Totéž pro ELDP.
>>Dnes bych se na to raději zeptala toho, kdo k Vám
>>chodí
>>na kontrolu ze sociálky. Průměr na náhrady by se měl
>>spravedlivě opravit ručně, aby nebyl poškozen a
>>příště
>>zvýhodněn. Je možné i požádat o písemné vyjádření,
>>abyste pak byla krytá.
>Hodinový průměr na náhrady by měl být dobře, hodiny a
>Kč za práci souhlasí a je to vše stejné čtvrtletí. Jak
>se pak řeší mzdový list? Má tam nějak být doplněn
>vyměřovací základ za 10 a 11/12? Nebo SP až podle toho, co
>napíšou, jestli to berou jen jako neodvedené pojištění
>(a co pak na to finančák, co ti budou tvrdit, kdy to
>podle nich mělo být zaplaceno... Superhrubá mzda je
>pěkná otrava...)
Učiňte dotaz co nejdřív, oni se budou ptát na ministerstvu , na ně také chodí kontrola. MOc jsem Vás nepotěšila,že. A ten FÚ až podle sociálky.Navíc si myslím, že FÚ to bude brát normálně, podle toho, kdy to bylo vyplaceno, tak pak musí být odvedeny daně.
Moc děkuji !!! Musím řešit ještě jiné záležitosti a na mzdy jako vždy nemám čas. A takto to dopadlo... Na daně se zeptám příští týden na školení. A to ještě není to hlavní - musím od programátorů zjistit, jak tam ty opravy dostanu, program tohle neumí (ani třeba DPP nad 10.000 a tu teď taky mám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2013 13:24
Prosím, je tu ještě JiřinaH? Moc prosím o další info u problému s opravou odvodů, nešel mi internet, tak jsem tu chvili nebyla. Děkuji. Zkusím tu dát odkaz:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1018022