Re: Prosím mzdové - ELDP
Vyplacené odstupné se do ELDP nevypisuje vůbec, protože nepodléhá odvodu pojistného - nepatří do vyměřovacího základu.
Proč smutníte nad tím, že v prosinci vznikla účast na pojištění? Ta vznikla nástupem do pracovního poměru a trvala i v době nemoci - proplacená dovolená na to nemá vliv.
Zaměstnanec prohlásil, že na prodloužení PP netrvá? Pokud neprohlásil, pak pracovní poměr neskončil - a skončí až uplynutím zbytku výpovědní doby po skončení nemoci.
>>Dobrý den, moc prosím o radu při vyplnění ELDP za rok
>>2012
>>
>>
>>Pracovní neschopnost od 12.3.-6.4.2012 a znovu
>>21.11.-31.12.2012.(nemoc pokračuje i v letošním roce a
>>asi
>>ještě dlouho bude)
>>
>>Jelikož jsem mu již v prosinci vyplatila odstupné a
>>náhradu za nevybranou dovolenou, tak mi program v
>>prosinci nevyloučil dobu od 21.11.2012-31.12.2012,
>>jelikož v
>>prosinci má zúčtovaný příjem - proplacení dovolené,
>>která prošla sociálním pojištěním, tedy vznikla v
>>prosinci účast na pojištění :(
>>
>>Vyměřovací základ za r. 2012 obsahuje příjmy a tu
>>proplacenou dovolenou.
>>Vyplacené odstupné se do ELDP píše jako jiný
>>příjem????
>Vyplacené odstupné se do ELDP nevypisuje vůbec,
>protože nepodléhá odvodu pojistného - nepatří do
>vyměřovacího základu.
>Proč smutníte nad tím, že v prosinci vznikla účast na
>pojištění? Ta vznikla nástupem do pracovního poměru a
>trvala i v době nemoci - proplacená dovolená na to
>nemá vliv.
>Zaměstnanec prohlásil, že na prodloužení PP netrvá?
>Pokud neprohlásil, pak pracovní poměr neskončil - a
>skončí až uplynutím zbytku výpovědní doby po skončení
>nemoci.
Děkuji za to odstupné :) Nevěděla jsem si s tím rady.
JDe mi o to, že tím, že jsem mu proplatila dovolenou v prosinci, tak mi v ELDP nenaskočila ta vyloučená doba za tu poslední pracovní neschopnost. Jestli je to tak správně, mám ve vyloučených dobách jen 20 dnů a to za tu první prac. neschopnost na jaře.
V ELDP je to takhle:
kód MR Od Do Dny VD VZ
1++ N 1.1. 31.12. 366 20 158065
V částce 158065 jsou jeho příjmy a proplacená nevybraná dovolená.
Zaměstnanec nechce prodlužovat výpovědní lhůtu o dobu pracovní neschopnosti, je to tzv. nemakačenko :( i proto dostal tu výpověď, když měl dělat práci, tak se hodil marod :(
Ve vyloučených dobách musíte mít nejenom tu jarní nemoc, ale i listopadovou. Prosincovou kvůli té dovolené ne, ale listopadovou ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2013 13:53
Dobrý den, moc prosím o radu při vyplnění ELDP za rok 2012
Zaměstnanec PP na dobu neurčitou od r. 2007, k 31.12.2012 výpoveď ze strany zaměstnavatele s odstupným. V prosinci 2012 vyplaceno odstupné a proplacení nevyčerp. dovolené.
Pracovní neschopnost od 12.3.-6.4.2012 a znovu 21.11.-31.12.2012.(nemoc pokračuje i v letošním roce a asi ještě dlouho bude)
Jelikož jsem mu již v prosinci vyplatila odstupné a náhradu za nevybranou dovolenou, tak mi program v prosinci nevyloučil dobu od 21.11.2012-31.12.2012, jelikož v prosinci má zúčtovaný příjem - proplacení dovolené, která prošla sociálním pojištěním, tedy vznikla v prosinci účast na pojištění :(
Vyměřovací základ za r. 2012 obsahuje příjmy a tu proplacenou dovolenou.
Vyplacené odstupné se do ELDP píše jako jiný příjem????
Opravdu se nevylučují doby za tu pracovní neschopnost do konce roku??? Asi jsem měla vyplatit dovolenou až v lednu, ale teď už je pozdě :(