Chybné pojistné na soc.poj.

• (neregistrovaný)

18. 1. 2013 12:11

Dobrý den,
    prosím o radu. Převzala jsem mzdovou agendu a zjistila, že zaměstnanec v 11/2012 překročil max. vyměřovací základ, pojistné odvedeno v plné výši, to samé i v 12/2012.
    Opravy přehledů jsem ještě nedělala, prosím poradíte ? Opravím mzdy za 11. a 12. měsíc, zaměstnanci chybně odečtené pojistné vrátím, na OSSZ bude přeplatek, o ten snížím odvod za pojistné z mezd 1/2013.
    Na opravné přehledy je jiný tiskopis ? Je to velký průšvih ? Děkuji za radu.
    Vždy mi vše sedělo, bývalá účetní měla chybně v programu nastaven max. VZ na soc. poj.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2013 12:17

mirek22 (neregistrovaný)

Re: Chybné pojistné na soc.poj.
      Není opravný tiskopis - napíšete nové za 11,12. měsíc pošlete na OSSZ a tam přidáte dopis, ve kterém napíšete, že zasíláte opravné
      přehledy a že v 1/2013 si snížite platbu o ten přeplatek - nevím odkud jste, ale ve zlínském kraji to takhle funguje

• 18. 1. 2013 12:47

Zoufalá (neregistrovaný)

velice vám děkuji za rychlou odpověď, ossz máme v Ostravě,
      raději vezmu přehledy, dopis a zajedu tam osobně,
      ještě jednou moc děkuji

• 18. 1. 2013 15:07

eko (neregistrovaný)

u nás to funguje přesně tak, ale pokud se nepletu, přeplatek se vrací pouze zaměstnanci, ale ne zaměstnavateli....ale možná je to jen tehdy, pokud je během roku změna zaměstnavatele ...
      a pokud se přeplatek vrací i zaměstnavateli, požádala bych o vrácení, abych měla čistý rok..nečekala bych na únorovou mzdu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).