Re: DUZP - prosím poraďte!
Dostávám stejné faktury, ale někdy jsou skutečnosti zjištěny až po skončení r.2012, takže nejsem zcela přesvědčená, že musí být DZP 12/12, ale dokážu si dát do dohadných a DPH stejně můžete nárokovat až za leden 2013, dle doručení.Jsem zvědavá na další reakce. Musela bych vracet k opravě spoustu faktur.
Děkuji, taky bych se přikláněla k těm 20%, protože ta činnost se týká prosince. Na to abych zjistila skutečnosti mám přece 14 dnů na vystavení faktury. Tedy alespoň dle mého názoru.
Pokud by se neměnila k 1.1. sazba DPH tak byste to mohla vyřešit jak bylo doporučeno výše, tedy dát to nákladově do roku 2012 přes dohadné položky a DPH by se stejně uplatňovalo v lednu, ale je tam problém s tou sazbou. Sice mám tušení, že za správnost odpovídá, ten kdo plnění uskutečnil a vystavil doklad a tím pádem i při uplatnění DPH 21% byste při kontrole ze strany FÚ prošla. Ale nejsem si jistý. Kdyžtak mě někdo opravte. Každopádně když to vrátíte a necháte předělat na DUZP 31.12.2012 bude to asi nejčistší řešení :-)
Dle zákona o DPH můžete DPH uplatnit až když máte doklad, takže DPH uplatníte v lednu 2013 a není žádný problém, že je tam správně 20% DPH. Základ daně si dáte ve 2012 na dohady. V sazbě DPH 20% budou dojíždět i lesingy, uzavřené do 31.12.2008 a i dřív byly při přechodu měsíčních období změněny sazby DPH, sice vám nebude sedět základ daně a daň, ale měli udělat víc chlívků na přiznání, takže dobře jim tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2013 15:03
Dobrý den, dnes jsem přijala fakturu, na které je uvedeno datum vystavení a DUZP dne 9.1.2013 ale v textu je uvedeno "Zajištění kontroly jakosti 12/2012" A příloha je také pouze na období 1.-31.12.2012. Nemělo by na faktuře být uvedeno DUZP 31.12.2012 a DPH 20%? Nevím zda mám fakturu vrátit a nebo ji mám normálně přijmout. Děkuji