DUZP - prosím poraďte!

• (neregistrovaný)

18. 1. 2013 15:03

Dobrý den, dnes jsem přijala fakturu, na které je uvedeno datum vystavení a DUZP dne 9.1.2013 ale v textu je uvedeno "Zajištění kontroly jakosti 12/2012" A příloha je také pouze na období 1.-31.12.2012. Nemělo by na faktuře být uvedeno DUZP 31.12.2012 a DPH 20%? Nevím zda mám fakturu vrátit a nebo ji mám normálně přijmout. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2013 15:46

M. (neregistrovaný)

Re: DUZP - prosím poraďte!
      Dostávám stejné faktury, ale někdy jsou skutečnosti zjištěny až po skončení r.2012, takže nejsem zcela přesvědčená, že musí být DZP 12/12, ale dokážu si dát do dohadných a DPH stejně můžete nárokovat až za leden 2013, dle doručení.Jsem zvědavá na další reakce. Musela bych vracet k opravě spoustu faktur.

• 18. 1. 2013 16:02

Mandy (neregistrovaný)

Děkuji, taky bych se přikláněla k těm 20%, protože ta činnost se týká prosince. Na to abych zjistila skutečnosti mám přece 14 dnů na vystavení faktury. Tedy alespoň dle mého názoru.

• 18. 1. 2013 17:57

xpetrm (neregistrovaný)

Pokud by se neměnila k 1.1. sazba DPH tak byste to mohla vyřešit jak bylo doporučeno výše, tedy dát to nákladově do roku 2012 přes dohadné položky a DPH by se stejně uplatňovalo v lednu, ale je tam problém s tou sazbou. Sice mám tušení, že za správnost odpovídá, ten kdo plnění uskutečnil a vystavil doklad a tím pádem i při uplatnění DPH 21% byste při kontrole ze strany FÚ prošla. Ale nejsem si jistý. Kdyžtak mě někdo opravte. Každopádně když to vrátíte a necháte předělat na DUZP 31.12.2012 bude to asi nejčistší řešení :-)

• 21. 1. 2013 10:43

bibbi (neregistrovaný)

Dle zákona o DPH můžete DPH uplatnit až když máte doklad, takže DPH uplatníte v lednu 2013 a není žádný problém, že je tam správně 20% DPH. Základ daně si dáte ve 2012 na dohady. V sazbě DPH 20% budou dojíždět i lesingy, uzavřené do 31.12.2008 a i dřív byly při přechodu měsíčních období změněny sazby DPH, sice vám nebude sedět základ daně a daň, ale měli udělat víc chlívků na přiznání, takže dobře jim tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).