Čestné prohlášení

• (neregistrovaný)

20. 1. 2013 10:41

Dobrý den,
    máme s přítelem napůl úvěr, ten si bude uplatňovat slevu na dani. A já prý mám doložit čestné prohlášení, že nebudu uplatňovat slevu na dani z poskytnutého úvěru do jeho práce.
    Prosím poraďte jak sepsat takové prohlášení, aby tam byly veškeré náležitosti. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2013 13:44

šiška (neregistrovaný)

Re: čestné prohlášení
      č.úvěru,dne uzavření a Vaše iniciály,jméno adresa,dat,narození
      ...no a ...čestně prohlašuji,že já níže podepsaná neuplatňuji slevu na dani za zdaňovací období 2012 na úroky z poskytnutého úvěru.Datum+podpis

• 20. 1. 2013 22:00

beta (neregistrovaný)

Re: čestné prohlášení
      Pokud jste zaměstnaná, vhodnější je aby potvrzení vydal váš zaměstnavatel. Je třeba zmínit, že postačuje ale jen prohlášení poplatníka na daňovém prohlášení, tzn. vašeho přítele, kde on sám uvede, že nikdo jiný neuplatňuje. Praxe je ale taková, že mzdové (já také ...) tato čestná prohlášení požadují v domnění, že někdy m o ž n á i zaměstnance "trkne", že třeba ten druhý uplatňuje a zabrání se tím možnému přeplatku. V konečné fázi totiž čestné prohlášení není žádné průkazné tvrzení u soudu-tam by neobstálo ... je to vlastně jen kus papíru..., ale některé mzdovky to požadují a setkávám se spíše s těmi, které požadují čestné prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).