Re: spárování úveru a faktury
V DE se nic párovat nemusí. Zapisuji jen příjmy a výdaje, každý do svého sloupce v Excelu a do popisu uvedu "Částečná platba Fa 123456". Ve vašem případě se faktura objeví ve výdajích v hotovosti a ve výdajích z účtu, případně ve výdajích z úvěrového účtu, pokud ho máte samostatně. K jednotlivým platbám stačí v DE doplnit, zda jsou daňově uznatelné nebo ne, potom se lépe počítá a kontroluje daň.
Samotný úvěr je jen dohoda s bankou, která poté částku připíše na váš účat a vy ji čerpáte. V DE je přistavení úvěru vlastně jen vklad na účet. Úroky z úvěru jsou potom nákladem (pokud to ZDPR připouští).
Závazky v DE není třeba speciálně evidovat a párovat s platbami, ovšem nějaká evidence přijatých a vydaných faktur s jejich splatností a skutečným stavem se při větším rozsahu hodí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Seniorům letos končí nejvíce řidičských průkazů
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
20. 1. 2013 15:29
Dobrý den,prosím o radu, vedu DE, nejsem platce dph.
Mám fakturu zálohou, část jsem zaplatila hotově, část bankou a část úvěrem.
Hotovost a banku spáruji se závazke, .
ale jak úvěr se závazkem?
platby úvěru jsem spárovala s úvěrem,
jak ted vynulovat závazek,aby jsem neodečetla ani z kasy ani z účtu?
mám si vystavit doklad,který spáruje úvěr a závazek?
ale jak vynulovat závazek???
prosím o radu.děkuji