Výpověď pro nadbytečnost

• (neregistrovaný)

22. 1. 2013 8:17

Prosím o pomoc,jsem začátečník a ještě zastupuji nemocnou personalistku a pro svého zaměstnavatele mám
    podat informace, jak postupovat v tomto případě. Zaměstnankyně se má vrátit 11.2.2013 z RD a zaměstnavatel její místo obsadil novou zaměstmamkymí na dobu neurčitou. Chce s ní rozvázat prac. poměr pro nadbytečnost-změna prac. zařazení. To znamená, že musí mít nějaké rozhodnutí o změně prac. zařazení a dát výpověď dle §52 c)? Může jí zaslat výpověď začátkem února s tím, že výpovědní doba poběží od března do dubna a pak bude vyplaceno odstupné nebo se mohou v únoru dohodnout, že prac,poměr skončí 12.2.2013 dohodou s odtsupným. Mám moc informací a málo zkušeností, tak bych potřeboval poradit.Moc děkuji za informace k postupu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2013 10:04

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Výpověď pro nadbytečnost
      Dohodou může být kdykoliv cokoliv, ale musí s tím souhlasit obě strany.
      Výpověď nesmíte dát během RD - takže až po 11.2., ale stejně jí VD poběží březen+duben, tak máte čas do konce února. Po dobu VD jí musíte dát práci podle smlouvy nebo bude sedět doma s náhradou mzdy.
      A vy víte, že se opravdu chce vrátit?

• 22. 1. 2013 11:01

div (neregistrovaný)

Re: Výpověď pro nadbytečnost
      Výpověď pro nadbytečnost stejně můžete dát jen v případě, že proběhla organizační změna, jinak ne a musíte jí přidělovat práci dle pracovní smlouvy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).