Re: Výpověď pro nadbytečnost
Dohodou může být kdykoliv cokoliv, ale musí s tím souhlasit obě strany.
Výpověď nesmíte dát během RD - takže až po 11.2., ale stejně jí VD poběží březen+duben, tak máte čas do konce února. Po dobu VD jí musíte dát práci podle smlouvy nebo bude sedět doma s náhradou mzdy.
A vy víte, že se opravdu chce vrátit?
Re: Výpověď pro nadbytečnost
Výpověď pro nadbytečnost stejně můžete dát jen v případě, že proběhla organizační změna, jinak ne a musíte jí přidělovat práci dle pracovní smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 8:17
Prosím o pomoc,jsem začátečník a ještě zastupuji nemocnou personalistku a pro svého zaměstnavatele mám
podat informace, jak postupovat v tomto případě. Zaměstnankyně se má vrátit 11.2.2013 z RD a zaměstnavatel její místo obsadil novou zaměstmamkymí na dobu neurčitou. Chce s ní rozvázat prac. poměr pro nadbytečnost-změna prac. zařazení. To znamená, že musí mít nějaké rozhodnutí o změně prac. zařazení a dát výpověď dle §52 c)? Může jí zaslat výpověď začátkem února s tím, že výpovědní doba poběží od března do dubna a pak bude vyplaceno odstupné nebo se mohou v únoru dohodnout, že prac,poměr skončí 12.2.2013 dohodou s odtsupným. Mám moc informací a málo zkušeností, tak bych potřeboval poradit.Moc děkuji za informace k postupu.