Re: krácení § 76 DPH-SOS
materiál nakoupíte a nárokujete na ř. 40,41, pak někdy provádíte stavební a montážní práce s fakturací na plátce na ř. 25 a prodáte i s prací na faktuře bez daně, neplátci samozřejmě s daní
Jani, tak jak píšete, vše jsem provedla, takže OK. Napíšu svůj konkrétní případ. Nakoupili jsme štěrk s DPH, uplatněn odpočet-vratka. Štěrk jsme spolu s prací zabudovali a fakturovali plátci DPH bez daně jako přenesená daňová povinnost. A teď mi vrtá hlavou, řádek 53 přiznání DPH, tj. vypořádání podle § 76. (v § 76 čtu o pronájmu, použití pro os. potřebu)
u nákupu jste nárokovali dph, při použití na stavební a montážní práce je v ceně prací na ř. 25 bez daně a podáte výpis z evidence jako dodavatel.
ř. 53 se vypořádává v posledním měsíci roku , pokud se používají plnění v ř. 50 a 51-krácení koeficientem, to se vás v tomto případě netýká
Jani, dík . Nejhorší je když člověk začne pochybovat. Ale zblbla jsem se tím, že mi program podbízel abych nezapoměla ř. 53 a tak jsem se dokonale zblbla. Bylo mi divné, když jsme v průběhu roku nikdy žádnou daň nekrátili, proč bych měla provést dorovnání.
Přeji hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 9:12
Fakturujeme materiál a stavební práce jako přenesení daňové povinnosti. Zamotala jsem se do § 76. Vztahuje se i na tento případ? Mám krátit vstupní DPH z nakoupeného materiálu? Prosím o pomoc nebo jsem zase aktivní blbka?