Re: OT: Totálně zblblá účetní ;-)
Milá L., děkuju za pochopení :-) Pro M: - musím si nějak označit již zpracované faktury - jsem externí účetní a doklady si od klienta půjčuju pro zaúčtování do našeho (externího) účetního SW a zase je vracím. Oni si tam doklady číslují a hlídají si jen sklad a fakturaci. Já tudíž potřebuju mít přehled, které doklady jsem už měla a které ne. Razítko je z toho důvodu nejjednodušší. Jinak kvůli předkontacím atd. samozřejmě používám souhrnné sestavy.
Milá/ý ..., myslím, že v této branži to máme těžké všichni, ať už jsme účetní externí nebo jako zaměstnanci. Vaše představa je víceméně správná, jen kvartální plátci posbírají ty doklady každý kvartál, neplátci každý rok, měsíční každý měsíc - a k těm největším si pro doklady radši docházím průběžně. Faktem je, že když se kvartálně sejde spousta těch "malých" kvartálních klientů, tak je to slušná kupa. A každý z nich má představu, že toho má JEN TROCHU a že to přece musíme mít "za chvíli" zpracované... Přeju všem - i sobě - pevné nervy a dny s aspoň 48 hodinami :-)
Re: OT: Správný závěr
tak,tak, nebýt cíleně komplikovaného systému všech možných předpisů, tak je fůra lidí bez práce- auditoři, ext.účetní, různí poradci, advokáti, notáři a nevím, kdo ještě, víte, jak by narostla nezaměnanost a klesl daňový výnos do mírovy kasičky? to přece nelze dopustit.Proto raději umělá zaměstnanost, zbytečná práce, ale prašulky do státní kasy tečou.
Evo,
měla byste si zapamatovat toto lednové zpracování účta jako vysoce pohodové, neboť:
1) cca od 2/2013 naběhne sledování nespolehlivých osob
2) od 3/2013 vznikne povinnost sledovat, zda se platí na účty, které byly zveřejněny na netu
3) od 4/2013 se formuláře na nemocenské budou muset podávat pouze elektronicky
4) od 1/2014 nabývá účinnost Nový ObčZ
5) ke stejnému datu se mění stovky předpisů a začnou platit desítky úplně nových předpisů
6) od 1/2014 nabývá účinnost Zákon o korporacích
7) od 1/2015 (možná již od 1/2014) nabývá účinnost JIM
Myslím, že v lednu 2014 budete s nostalgií vzpomínat, jak krásně bylo před rokem!
Hezký den!
Pavle,
máte naprostou pravdu, takže si to užijme, klienty chvalme a buďme rádi, že nejsme nezaměstnaní /é, vím o tom své, můj manžel je už rok nezaměstnaný a je to ing.strojař a IT, ale bohužel, je mu už více než ...sát, takže ho všude slušně posílají do .... a OSVČ ( jako já už přes 20 let ) být nechce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 12:10
Třeba vás pobaví můj čerstvý zážitek? Sedím u PC a zpracovávám kupu faktur. Zadat fakturu do PC, orazítkovat na znamení zaúčtování, zadat fakturu, orazítkovat a tak dále pořád dokola. Mezitím se občas napiju kávy z velkého hrnku, kterému kolega pro jeho objem říká "kýbl" :-) V jednu chvíli se mi stalo - při zpracovávání asi třísté faktury - že jsem vztáhla ruku po razítku, ale bezmyšlenkovitě jsem uchopila hrnek s kafem. Ruka jej mechanicky chytila a podle mozku vydávajícího pokyn "orazítkuj" jsem tím hrnkem plným kávy chtěla bouchnout razítko na právě zpracovanou fakturu. Na poslední chvíli jsem se zarazila, když jsem si uvědomila, že to "razítko" má neobvyklý tvar ;-) Chybělo málo a štos vzorně zpracovaných faktur byl polit kávou :-) Šlo o klienta, který si potrpí na vzorné a čisté doklady - kávové razítko bych mu asi nevysvětlila :-))
... asi jsem už přepracovaná, ale ještě mi chybí 7 přiznání k dph a pak budou silničky atd., znáte to. Takže odpočinek v nedohlednu :-/ Jak jste na tom vy, milé kolegyně a kolegové? :-)