Re: obrat DPH
Ano, tak jak píšete. Pro účely DPH nemůže brát jen obrat z 6.., ale "souhrn úplat bez daně" - tedy tak jak správně píšete i uhrazené a dosud nevyúčtované DD k přijaté platbě, které máte na 324 a vyloučíte plnění dle §54 až 56, když jsou pro vás příležitostnou činností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 12:16
Prosím, kde zjišťujete obrat DPH za předchozí rok - kvůli vyplnění kódu pro další období DPH do přiznání. Dle §6 mi jasně vyplývá, že musím vzít v šechna zdanitelná plnění s místem plnění v tuzemsku (tedy řádek 1-13)+ řádek 50 a vyloučím osvobozená plnění dle §54-56 vykonávaná příležitostně + prodej majetku + zálohy zdaněné, ale nevyúčtované do konce roku (tedy účet 324 z účetnictví). Je to tak?
Zmátly mě totiž názory, že někdo bere 6xx účty z účetnictví. Mezi těmito obraty mám totiž velký rozdíl, jelikož na ř. 1 v DPH mám "vyfakturovaný" majetek vytvořený vlastní činností v řádech milionů, který ale není v účetnictví účtovaný na účtech 6xx.
velký DÍK všem, co poradí.
L.