Re: OT odpočet na dítě
Nejdůležitější pravidlo je to, že nárok na slevu má ten, kdo má dítě ve společné domácnosti. Takže minimálně od května dál (s dubnem si nejsem jistá) manžel určitě ne. Na vašem místě bych na to upozornila jeho zaměstnavatele nebo FÚ a on to bude muset vrátit. Na druhou stranu při vašem nízkém příjmu bonus nedostanete (musela byste mít aspoň 4000 za měsíc nebo 48000 za rok).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 14:59
Dobrý den,
ráda bych se zaptala, jaká jsou pravidla pro odpočet na dítě. Momentálně jsem v rozvodovém řízení. Od manžela jsem se odstěhovala 4. dubna 2012, dceru mám soudně svěřenou do péče 18. října 2012. Od července 2012 mám uzavřenou dohodu o provedení práce (300h, max. výdělek 30 000). Pobírám rodičovský příspěvek 7600. Chtěla jsem si dceru při ročním zúčtování uplatnit, ale manžel mi sdělil, že jí má v odečtu on. Nepřijde mi to správné, když žije se mnou a navíc jí mám soudně svěřenou do péče. Od manžela jsem neviděla ani korunu, vše si nechává pro sebe a nepřijde mu to divné. Je možné odečet uplatnit s tím, že manžel bude muset peníze vrátit?