Re: Oprava výše daně u pohledávek za dlu
asi bych požadovala tu informaci, já vím jen o této (ale pohledávky zas až tak neřeším)
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_od_01042011_Oprava_vyse_dane_u_pohledavek_za_dluzniky_v_insolvencnim_rizeni.pdf
Re: Oprava výše daně u pohledávek za dlu
ano, takto se to má udělat. vy mu ten ODD musíte jen doručit, to že ho on vrátí a nesouhlasí s tím, je jeho problém. Udělala bych to stejně. Jinak my jsme taky loni žádali o vrácení DPH i z toho období před 01.04.2011, a ani insolvenční správce s tím neměl problém. A nešlo o malé peníze. FÚ nám DPH vrátil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
22. 1. 2013 20:10
Dobrý den,
mám pohledávku za dlužíním v insolvenčním řízení, vystavil jsem mu opravný daňový doklad dle zákona o DPH §44 a 46.
Uvedená pohledávka vznikla v břenu 2011.
Insolvenční správce mi ho vrátil, že dle vyjádření ministerstva sparavednosti, co to týká jen pohledávek, které vznikly po 1.4.2011
Dle vyjádřejí ministerstva financí se možnost opravy se týká i pohledávek, které vznikly do 31. 3. 2011, tj. před
nabytím účinnosti novely zákona o DPH od 1. dubna 2011 a splňují všechny zákonem stanovené podmínky.
A co teď????
Setkal jste se s tím někdo???