Re: Oprava výše daně u pohledávek za dlu
asi bych požadovala tu informaci, já vím jen o této (ale pohledávky zas až tak neřeším)
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_od_01042011_Oprava_vyse_dane_u_pohledavek_za_dluzniky_v_insolvencnim_rizeni.pdf
Re: Oprava výše daně u pohledávek za dlu
ano, takto se to má udělat. vy mu ten ODD musíte jen doručit, to že ho on vrátí a nesouhlasí s tím, je jeho problém. Udělala bych to stejně. Jinak my jsme taky loni žádali o vrácení DPH i z toho období před 01.04.2011, a ani insolvenční správce s tím neměl problém. A nešlo o malé peníze. FÚ nám DPH vrátil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 20:10
Dobrý den,
mám pohledávku za dlužíním v insolvenčním řízení, vystavil jsem mu opravný daňový doklad dle zákona o DPH §44 a 46.
Uvedená pohledávka vznikla v břenu 2011.
Insolvenční správce mi ho vrátil, že dle vyjádření ministerstva sparavednosti, co to týká jen pohledávek, které vznikly po 1.4.2011
Dle vyjádřejí ministerstva financí se možnost opravy se týká i pohledávek, které vznikly do 31. 3. 2011, tj. před
nabytím účinnosti novely zákona o DPH od 1. dubna 2011 a splňují všechny zákonem stanovené podmínky.
A co teď????
Setkal jste se s tím někdo???