Re: daň z nem.-jednotka + sklep + garáž?
Pokud není na katastru zapsána jednotka "sklep" a jednotka "garáž", tak jste si tyto jednotky právně nekoupili.
Buď jsou všechny sklepy/garáže samostatnou jednotkou a Vy na nich máte podíl, to by mělo být zapsáno v KN. To nepředpokládám.
Nebo máte podíl na společných částech domu s výhradním právem užívat "sklep č." a "garáž č.".
Protože se nejedná o jednotky ve Vašem vlastnictví, tak je nikam neuvádíte, jsou již uvedeny v koeficientu 1,2.
Pokud máte jen pozemek zastavěný stavbou tak je celkem jedno, co tam uvedete. Zaplatíte 0 Kč.
Hezký den!
Do řádku 301 uvedete kod V
Hezký den!
moc Vám děkuji, přeci jen ještě maličkost. Ve smlouvě jsem nikde nenašla skutečné rozměry garáže a ani v katastru nejsou uvedeny (mám vycházet ze skutečně změřených rozměrů, které si sama změřím na místě?). a druhá věc, započítává se do bytové jednotky balkon nebo sklep?smlouvu psal poctivý úředníček, a vypsal tam rozměry i toho co není třeba a naopak co je třeba neuvedl. Já se domnívám že sklep je společný prostor (jak je výše uvedeno, není vypsáno samostatně na LV, takže se rozměrově do bytu pro daň z nem. nezapočítává) a balkon není k bydlení... nevím poradíte?
vážně moc díky Roma
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 1. 2013 21:55
dobrý den, můžete mi prosím poradit. v loňském roce jsme koupili byt v obytném domě o 6-ti vlastníky o rozměru cca 80m2, v kupní smlouvě je dále uvedeno že jsme k bytu koupili i sklep o rozměru cca 5m2 a garáž 20m2 (sklep i garáž součástí obytného domu). Dále určitý podíl na společných částech domu i pozemku, kde se byt + sklep + garáž nacházejí. Nevím jak správně to zapsat do přiznání.
pozemek E výměra v katastru 166 m2, to samé i zastavěno takže ke zdanění 0 (nebo mám uvádět pouze podíl připadající na mě dle poměrového výpočtu např. 7864/30738 z 166m2)?
stavby?
jednotka 80m2 (výpočet chápu)
a nevím co se sklepem a garáží, není to uvedeno v katastru pouze v kupní smlouvě, mám to uvádět do přiznání? pokud ano jako co?
Děkuji Roma