Re: Zasílání na OSSZ
Dívala jsem se do zákona a v § 162: Příslušný orgán nemocenského pojištění však může určit, která podání nebo jiné úkony, pro které je předepsán tiskopis podle tohoto zákona, lze učinit též způsobem uvedeným v odstavci 2 písm. b). (Odst. 5 nabývá účinnosti 1. ledna 2013.)
Takže to je v pravomoci příslušných OSSZ ...? divné, ale tak to chápu, zeptám se schválně u nás
Jj, přesně tak, také jsem překvapena. Pročítala jsem si tu diskuze a není na to jednotná odpověď. proto jsem poslala dotaz. Ještě jsem zkusila přímo na generální ředitelství tak uvidíme jaká bude odpověď tam.
>>>>Dobrý den, tato odpověď mi dnes přišla na dotaz
>>>>V elektronické podobě je možné podání uskutečnit
>>>>zasláním na určenou elektronickou adresu podatelny
>>>>orgánu
>>>>sociálního zabezpečení (tzv. VREP, k němuž je
>>>>používán
>>>>kvalifikovaný certifikát), nebo do určené datové
>>>>schránky orgánu sociálního zabezpečení, kde podání
>>>>nemusí
>>>>být podepsáno kvalifikovaným certifikátem.
>>>>
>>>>Bližší informace na webu ČSSZ sdělují, že můžete
>>>>podávat i v písemné formě a je to rozdělené - něco do
>>>31.3.2013, něco
>>>>do
>>>>31.12.2013
>>>>...
>>>http://www.cssz.eu/cz/o-cssz/pracoviste/ustredi/seznam-predepsanych-tiskopisu-u-kterych-je-pripusteno-jejich-pisemne-podani-od-1-1-2013.htm
>>Dívala jsem se do zákona a v § 162: Příslušný orgán
>>nemocenského pojištění však může určit, která podání
>>nebo jiné úkony, pro které je předepsán tiskopis
>>podle
>>tohoto zákona, lze učinit též způsobem uvedeným v
>>odstavci 2 písm. b). (Odst. 5 nabývá účinnosti 1.
>>ledna
>>2013.)
>>Takže to je v pravomoci příslušných OSSZ ...? divné,
>>ale tak to chápu, zeptám se schválně u nás
>
>Jj, přesně tak, také jsem překvapena. Pročítala jsem
>si tu diskuze a není na to jednotná odpověď. proto jsem
>poslala dotaz. Ještě jsem zkusila přímo na generální
>ředitelství tak uvidíme jaká bude odpověď tam.
právě jsem to odeslala k nám :) ale myslím, že je to v pravomoci příslušných OSSZ, alespoň tomu tak rozumím, nemám s tím problém, eletronicky odesíláme již léta, ale nově pro mě bude příloha k nemocenským, čekám aktualizaci zítra, uvidím, zda to tam již zahrnuli či až od dubna, pěkný den :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2013 7:54
Dobrý den, tato odpověď mi dnes přišla na dotaz ohledně zasílání tiskopisů:
Vážená paní Nedošínská,
Dle § 123e odst. 2 písm. a) zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění platném od 1. 1. 2013 a § 162 odst. 2 písm. a) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění platném od 1. 1. 2013 se předepsané tiskopisy předkládají pouze v elektronické podobě.
V elektronické podobě je možné podání uskutečnit zasláním na určenou elektronickou adresu podatelny orgánu sociálního zabezpečení (tzv. VREP, k němuž je používán kvalifikovaný certifikát), nebo do určené datové schránky orgánu sociálního zabezpečení, kde podání nemusí být podepsáno kvalifikovaným certifikátem.
Bližší informace jsou uvedeny na úřední desce ústředí ČSSZ na stránkách www.cssz.cz .
S přáním krásného dne
Ing. Radek Sádovský
vedoucí oddělení Účtárny pojistného a dávek
OKRESNÍ správa sociálního zabezpečení Pardubice
U Stadionu 2729, 530 02 Pardubice, Česká republika
tel.: +420 466 742 142
e-mail: Radek.Sadovsky@cssz.cz
www.cssz.cz