Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2013 8:28
Dobry den vincuji :)
mam na vas prozbu. v pripade ze jsem SRO(a nejsem platce dane) a koupim si v zahranici software(anglie) v hodnote 4000kc stanu se platcem DPH? vycetl jsem ze pry ano:( SW je pry sluzba pokud se nemylim?a zde je text co jsem vytahl z diskuze z ktereho vychazim.
Kdo je plátcem daně z přidané hodnoty podrobně popisuje paragraf 94 zákona o DPH. Povinně se plátcem DPH stane osoba uskutečňující ekonomickou činnost:
překročením obratu 1 milion Kč za nejvýše 12 kalendářních měsíců,
členstvím ve sdružení, kde je některý z členů plátcem DPH,
nabytím majetku privatizací nebo prodejem podniku,
pokračováním v činnosti po zemřelém plátci,
pořízením zboží z jiného členského státu v EU v hodnotě nad 326 tisíc Kč, automobilu nebo zboží se spotřební daní,
přijetím služby od zahraniční osoby registrované k DPH jinde než v ČR, která nemá v ČR provozovnu, případně od osoby, která nemá v EU sídlo, místo podnikání, provozovnu, místo pobytu ani místo, kde se obvykle zdržuje, i když není registrována k DPH,
poskytnutím služby v jiném členském státě, pokud povinnost přiznat a zaplatit daň vzniká příjemci služby a z dalších důvodů uvedených v § 94 zákona o DPH.
Dekuji mockrat za radu Mirek.