Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
23. 1. 2013 8:28
Dobry den vincuji :)
mam na vas prozbu. v pripade ze jsem SRO(a nejsem platce dane) a koupim si v zahranici software(anglie) v hodnote 4000kc stanu se platcem DPH? vycetl jsem ze pry ano:( SW je pry sluzba pokud se nemylim?a zde je text co jsem vytahl z diskuze z ktereho vychazim.
Kdo je plátcem daně z přidané hodnoty podrobně popisuje paragraf 94 zákona o DPH. Povinně se plátcem DPH stane osoba uskutečňující ekonomickou činnost:
překročením obratu 1 milion Kč za nejvýše 12 kalendářních měsíců,
členstvím ve sdružení, kde je některý z členů plátcem DPH,
nabytím majetku privatizací nebo prodejem podniku,
pokračováním v činnosti po zemřelém plátci,
pořízením zboží z jiného členského státu v EU v hodnotě nad 326 tisíc Kč, automobilu nebo zboží se spotřební daní,
přijetím služby od zahraniční osoby registrované k DPH jinde než v ČR, která nemá v ČR provozovnu, případně od osoby, která nemá v EU sídlo, místo podnikání, provozovnu, místo pobytu ani místo, kde se obvykle zdržuje, i když není registrována k DPH,
poskytnutím služby v jiném členském státě, pokud povinnost přiznat a zaplatit daň vzniká příjemci služby a z dalších důvodů uvedených v § 94 zákona o DPH.
Dekuji mockrat za radu Mirek.