Výpis z karty pacienta od obvod. lékaře

• (neregistrovaný)

23. 1. 2013 8:50

Dobrý den,
    od 1.4.2012 hradí zamtel při vstupní prohlídce i výpis z dokumentace od obvodního lékaře, vyžadovaný závodním lékařem (dozvěděla jsem se loni na školení). Nyní jsem slyšela od zaměstnanců, že i při preventivních prohlídkách závodní lékař vyžaduje výpis od obvodního. I tento bychom měli údajně zamci proplatit (zamci chodí na preventivní z důvodu noční 1x ročně, takže celkem dost peněz). Může mi prosím někdo poradit, kde se o této povinnosti dočtu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2013 9:10

all (neregistrovaný)

Re: výpis z karty pacienta od obvod. lék
      např. § 101, odst. 6 zákoníku práce -
      Náklady spojené se zajišťováním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci je povinen hradit zaměstnavatel, tyto náklady nesmějí být přenášeny přímo ani nepřímo na zaměstnance.

• 23. 1. 2013 9:55

Edita (neregistrovaný)

Moc děkuji, je to jasné. Možná jsem měla pátrat, zda to může závodní lékař vyžadovat, když dosud výpisy při preventivkách nebyly nutné (?). Pochopte, já sem ta, která vedení oznámí, že se náklady na prohlídky zvýší. Ach jo...

• 23. 1. 2013 10:03

all (neregistrovaný)

Já vás chápu, ale bohužel lékař nyní vystavuje posudek a aby mohl opravdu řádně rozhodnout, musí mít podklad i od obvoďáka, protože (aspoň u nám máme takovou zkušenost), že zaměstnanci své potíže u závodního lékaře spíše zamlčí.

• 23. 1. 2013 10:20

Edita (neregistrovaný)

I toto je jasné. Moc děkuji za odpovědi i Váš čas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).