Odchod společníka z s.r.o.

• (neregistrovaný)

23. 1. 2013 11:09

Dobrý den, známý je 2 roky společníkem v s.r.o., kde jsou společníci 2. Nyní by chtěl z s.r.o. "vystoupit". Jak se postupuje prosím ? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2013 11:20

kikadika (neregistrovaný)

Re: Odchod společníka z s.r.o.
      Dobrý den, mohu prosím, ještě k tomuto tématu? Prosím o radu, jak zaúčtovat, příp. je-li možné. S.r.o. měla dva společníky a úvěr. Jeden společník prodal svůj podíl druhému společníkovi a založil si vlastní s.r.o..O splácení se úvěru se dohodli rozdělit a společník ze své nové s.r.o. chce svůj podíl převzatého úvěru splácet. Nesplacený svůj podíl chce účtovat ve své nové s.r.o. Je to vůbec tak možné a jak správně proúčtuji? Vůbec si nevím rady, prosím, poradíte mi? Děkuji.kikadika

• 23. 1. 2013 11:25

pája

pokud váš dotaz směřuje k mé maličkosti, tak musím s politováním konstatovat, že jsem účetní a daňový analfabet, takže neporadím, ani kdybych chtěl, musíte vyčkat někoho znalého.

• 23. 1. 2013 11:33

kikadika (neregistrovaný)

Ale to ne, čtu tuto diskuzi opravdu každý den v podvečer a je to lepší něž kdejaké školení, proto jsem si dovolila se přidat k dotazu.
      Podnikatelé vymyslí leccos, vždyť víte, ani se nestačíme divit.Dík za všechny Vaše i ostatní příspěvky.kikadika

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).