Re: DUZP 12/2012 - fakturu do 1/2013?
Zdravím,
pokud účtujete v podvojném, tak bych to vše dala do prosince 2012, nebo je někde poznat, že jste doklad převzala až v lednu 2013? Pokud dáte do ledna 2013, tak náklady by se teoreticky měly zaúčtovat dohadně do prosince 2012, daň uplatnit podle doručení tj. v lednu 2013. Na můj vkus až moc nám to páni zákonodárci zkomplikovali, protože netuší, co je to praxe.
Re: DUZP 12/2012 - fakturu do 1/2013?
Děkuji za Vaši odpověď. Právě, že jsem hned aktivně doklad orazila lednovým datumem. A je v pořádku, že náklady do prosince, když jsem stravenky převzala v lednu a jsou zaměstnancům vydané na leden? Nebo se bere datum úhrady zálohy, který byl v prosinci a tudíž patří náklady do 12/2012?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 1. 2013 12:21
Prosím, potřebovala bych poradit.
V prosinci jsme zaplatili zálohu na nákup stravenek. Firma Edenred v prosinci vystavila DD na tyto stravenky. Stravenky nám byly předány v lednu i s tímto daňovým dokladem. Je správně, že DPH 20% bude do ledna i náklady do ledna /provize+dopravné/?
Děkuji za radu.