Re: vrácení daní
>Dobrý den, když byl někdo celý rok na ÚP má možnost
>žádat vrácení daní? někdo mi tvrdí že každý měsíc 2000
>ale nechápu z čeho by mi vraceli.
Jestliže byl na ÚP a neměl žádný příjem, tak ne.
>A druhý dotaz, když jsem 31.12.2011 končila a dostala
>odstupné které mi bylo vyplaceno v lednu a nezažádala
>jsem o vrácení, jde žádat i rok zpětně?
Jestliže jste neměla za rok 2011 povinnost podat daňové přiznání, tak podejte teď,ale zkuste si vypočítaat , jestli to má vůbec smysl ho podávat.
Pokud jste v roce 2012 žádné daně nezaplatila, pak není co vracet. Za rok 2011 můžete podat daňové přiznání. Potřebujete k tomu Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani, které Vám vystaví minulý zaměstnavatel. Můžete podat až 3 roky zpětně, pokud vyjde přeplatek na dani, bude Vám vrácen.
Moc děkuji, to co mi vyplatili v lednu patří ještě do roku 2011 jestli se nepletu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 1. 2013 12:21
Dobrý den, když byl někdo celý rok na ÚP má možnost žádat vrácení daní? někdo mi tvrdí že každý měsíc 2000 ale nechápu z čeho by mi vraceli.
A druhý dotaz, když jsem 31.12.2011 končila a dostala odstupné které mi bylo vyplaceno v lednu a nezažádala jsem o vrácení, jde žádat i rok zpětně?