Re: vrácení daní
>Dobrý den, když byl někdo celý rok na ÚP má možnost
>žádat vrácení daní? někdo mi tvrdí že každý měsíc 2000
>ale nechápu z čeho by mi vraceli.
Jestliže byl na ÚP a neměl žádný příjem, tak ne.
>A druhý dotaz, když jsem 31.12.2011 končila a dostala
>odstupné které mi bylo vyplaceno v lednu a nezažádala
>jsem o vrácení, jde žádat i rok zpětně?
Jestliže jste neměla za rok 2011 povinnost podat daňové přiznání, tak podejte teď,ale zkuste si vypočítaat , jestli to má vůbec smysl ho podávat.
Pokud jste v roce 2012 žádné daně nezaplatila, pak není co vracet. Za rok 2011 můžete podat daňové přiznání. Potřebujete k tomu Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani, které Vám vystaví minulý zaměstnavatel. Můžete podat až 3 roky zpětně, pokud vyjde přeplatek na dani, bude Vám vrácen.
Moc děkuji, to co mi vyplatili v lednu patří ještě do roku 2011 jestli se nepletu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
23. 1. 2013 12:21
Dobrý den, když byl někdo celý rok na ÚP má možnost žádat vrácení daní? někdo mi tvrdí že každý měsíc 2000 ale nechápu z čeho by mi vraceli.
A druhý dotaz, když jsem 31.12.2011 končila a dostala odstupné které mi bylo vyplaceno v lednu a nezažádala jsem o vrácení, jde žádat i rok zpětně?