Zase ty hadry PDP-sankce

• (neregistrovaný)

23. 1. 2013 15:01

Dobrý den,
    4Q/12 jsem koupila hadry a na faktuře bylo, že se jedná o přenesení. Dala jsem to do hlášení a uvedla v řádcích DPH. Uvědomila jsem si však, že v roce 2011 jśem také koupila hadry a přenesení jsem neudělala. Po kontrole ve faktuře z roku 2011 jsem zjistila, že opravdu proběhl nákup v režimu bez dph, hadry byly na faktuře i s jinými čistícími prostředky a té jedné položky jsem si vůbec nevšimla. Do dph ta částka o hadrách vůbec nevstoupila. Navíc na faktuře ustanovení o přenesení vůbec nebylo napsané, jen ty hadry bez DPH, zbytek ČP s 20%.

Jedná se o částku 269,-, ? Co mně hrozí od Fú-pokuty, penále, když to teď dám po roce a půl ? dodatečné ř 10 a ř. 43 výsledná 0 a k tomu poslat za 3Q/2011 výpis z evidence taky elektronicky ? Jaká sankce bude, když tohle udělám ? a nebo když to neudělám vůbec ? Nechce se mi na sebe moc upozorňovat.... A prosím ještě objasnit
    a/ koupim hadry v PDP a spotřebuji na umývání auta ? Je to u mě stále ř. 10+43 ? tak je to stejné jako kdybych ty hadry prodala plátci dál tam v ř. 25 bez dph?
    Při nákupu v obou případech je přenesení ? A když prodávám tak zase bez dph ?

b/ a co kdybych ty hadry dál prodala neplatci ? tak s 20% na výstupu ?

moc moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).