Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2013 15:01
Dobrý den,
4Q/12 jsem koupila hadry a na faktuře bylo, že se jedná o přenesení. Dala jsem to do hlášení a uvedla v řádcích DPH. Uvědomila jsem si však, že v roce 2011 jśem také koupila hadry a přenesení jsem neudělala. Po kontrole ve faktuře z roku 2011 jsem zjistila, že opravdu proběhl nákup v režimu bez dph, hadry byly na faktuře i s jinými čistícími prostředky a té jedné položky jsem si vůbec nevšimla. Do dph ta částka o hadrách vůbec nevstoupila. Navíc na faktuře ustanovení o přenesení vůbec nebylo napsané, jen ty hadry bez DPH, zbytek ČP s 20%.
Jedná se o částku 269,-, ? Co mně hrozí od Fú-pokuty, penále, když to teď dám po roce a půl ? dodatečné ř 10 a ř. 43 výsledná 0 a k tomu poslat za 3Q/2011 výpis z evidence taky elektronicky ? Jaká sankce bude, když tohle udělám ? a nebo když to neudělám vůbec ? Nechce se mi na sebe moc upozorňovat.... A prosím ještě objasnit
a/ koupim hadry v PDP a spotřebuji na umývání auta ? Je to u mě stále ř. 10+43 ? tak je to stejné jako kdybych ty hadry prodala plátci dál tam v ř. 25 bez dph?
Při nákupu v obou případech je přenesení ? A když prodávám tak zase bez dph ?
b/ a co kdybych ty hadry dál prodala neplatci ? tak s 20% na výstupu ?
moc moc děkuji