Re: Přijaté faktury z EU - Pohoda
>Dobrý den, chtěla bych zkušené pohodáře požádat o
>pomoc. Dodělávám ještě věci na přiznání k DPH a nejsem si
>jista zda to dělám správně.
>Mám přijatou fakturu z Rumunska za zboží, kterou jsem
>obdržela fyzicky dne 4.10.2012, faktura byla vystavena
>dne 28.9.2012, zboží skutečně dodáno 27.9.2012 a teď
>jak to bude s kurzem pro přepočet?
>
>Když zadávám fakturu do přijatých faktur, tak datum
>zápisu a datum odp./doruč. používám stejné a to je dle
>mého mínění 4.10.2012. Datum úč.případu si měním na
>27.9.2012, protože zboží bylo skutečně obdrženo a také z
>důvodů různých reportů pro majitele. Datum splatnosti
>mě v tuto chvíli nezajímá.
>Když to takhle zadám, tak se mi ale automaticky načte
>kurz ze dne 27.9.2012. Pak si přes pokyn vyměření DPH
>vyměřím DPH, kde jedno z datumů změním na toho
>27.9.2012 a jedno nechám 4.10.2012, ale nejsem si jistá
>jestli je to takto správně.
>Teď když to kontroluji, tak u některých samovyměření
>je kurz ze 4.10.2012 a u některých je kurz z 27.9.2012?,
Když se objeví okno se samovyměřením, tak si dole můžete kurz změnit, jak potřebujete, může být i jiný než ten na faktuře v účetnictví.
>Kde dělám chybu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
23. 1. 2013 19:59
Dobrý den, chtěla bych zkušené pohodáře požádat o pomoc. Dodělávám ještě věci na přiznání k DPH a nejsem si jista zda to dělám správně.
Mám přijatou fakturu z Rumunska za zboží, kterou jsem obdržela fyzicky dne 4.10.2012, faktura byla vystavena dne 28.9.2012, zboží skutečně dodáno 27.9.2012 a teď jak to bude s kurzem pro přepočet?
Když zadávám fakturu do přijatých faktur, tak datum zápisu a datum odp./doruč. používám stejné a to je dle mého mínění 4.10.2012. Datum úč.případu si měním na 27.9.2012, protože zboží bylo skutečně obdrženo a také z důvodů různých reportů pro majitele. Datum splatnosti mě v tuto chvíli nezajímá.
Když to takhle zadám, tak se mi ale automaticky načte kurz ze dne 27.9.2012. Pak si přes pokyn vyměření DPH vyměřím DPH, kde jedno z datumů změním na toho 27.9.2012 a jedno nechám 4.10.2012, ale nejsem si jistá jestli je to takto správně.
Teď když to kontroluji, tak u některých samovyměření je kurz ze 4.10.2012 a u některých je kurz z 27.9.2012? Kde dělám chybu?