Přídavky na děti

• (neregistrovaný)

23. 1. 2013 20:25

dobrý den,
    prosím o radu. Pobíráme přídavek na 1 dítě v částce 500,- měsíčně. V březnu se mi narodí druhé dítě a chci zažádat i na toto dítě o přídavek. Takže budu uvádět ještě příjmy za rok 2011? Neměli jsme ani jeden rodič žádné příjmy , takže máme nárok. A kdy mohu zažádat , až od dubna nebo už v březnu?

A když budu žádat znovu o přídavky v září nebo říjnu (teď nevím), budu uvádět už příjmy za rok 2012. Já pobírám rodičovský příspěvek, takže žádné příjmy nemám, ale manžel je osvč, a kde najdu jeho průměrný měsíční příjem , abych zjistila , jestli nepřesahuje 2,4 násobku životního minima? V přehledu OSSZ nebo daňovém příznání?

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2013 21:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: přídavky na děti
      O přídavky můžete žádat od března. Příjmy už nebudete muset dokládat, ty za rok 2011 tam přece mají, ty jste dokládala v září.
      V září 2013 pak budete dokládat příjmy za 2012, jeho příjem zjistíte z daňového přiznání. Na formuláři potom zaškrtne, že podával DP a oni si zjistí jeho příjmy na FÚ.

• 23. 1. 2013 21:57

romcaa (neregistrovaný)

děkuji, a poradila by jste mi jak si mám vypočítat , jestli nám to vyjde nebo ne, ať to zbytečně nepodávám? Daňové přiznání už má manžel hotové.

• 23. 1. 2013 22:17

RenataH (neregistrovaný)

Zkusila bych vzít daňový základ, odečíst od něj zaplacené pojistné a daň.
      Podle mého, pokud máte dítě do 6 let, máte životní min. 9450 Kč/měs, *2,4 = 22.680
      vy máte 7600, takž emanžel by musel mít čisstý příjem méně než 180.960/rok

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).