Re: sleva na dítě - neoprávěně
Bohužel nenahlásil. Vůbec nemám s takovou opravou zkušenost. To znamená, že nyní v lednové výplatě mu slevy srazím a odvedu na FÚ. Musím tedy opravit v účetnictví za měsíc 10-12 účet 342 nebo to zaúčtuji až v lednu 2013. A do vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti mám doplnit sloupce 1 a sloupec 2 mělo být sraženo a bylo sraženo a vzniklý nedoplatek?Doufám, že to nepíšu moc složitě. Děkuji všem za radu.
každopádně odve´dte hned, protože vám běří penále, nečekejte až na srážku
měla jsme loni podobný případ, při žádosti o RZD mi zaměstnanec oznámil, že je 2 roky rozvedený a děti samoztřejmě u mámy...r. 2011jsem srazila v RZD a prošlo mi to ...r. 2010 jsme srazila 2x z výplaty.... už nikdy více, hádal se tu se mnou, že se to přece dalo nějak udělat ..asi půl hodiny mi vysvětloval, co všechno musí platit a je ve finanční tísni ...a já si dovolím mu srazit skoro 9 tisíc
Zaúčtovala bych alespoň do prosince 2012 závazek vůči FU, jestli ještě můžete. A jinak uvažujete správně, Vyúčtování DPZČ bude složitější:-))) Je to vina zaměstnance, můžete srazit bez jeho souhlasu, je to na Vás, jak se s ním domluvíte, ale za firmu odveďte co nejdřív, nečekejte na výplaty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2013 8:51
Dobrý den, zaměstnanec uplatňoval slevu na dítě za celý rok, nyní jsem zjistila, že dcera přerušila v září studium na VŠ a šla na ÚP, tudíž jsem za měsíc 10-12/2012 udělala chybu v daních. Prosím o radu, jakým způsobem mám provést nyní opravu?