Rozhodné období na Přílohu k žádosti o

• (neregistrovaný)

24. 1. 2013 9:31

Dobrý den,
    moc prosím o radu, jaké bude rozhodné období, pokud zaměstnankyně nastoupila do zaměstnání 02.01.2013 a dnes mi donesla nemocenskou.. Vím, že prvních 21 dnů platí firma. Vzhledem k tomu, že to vypadá na delší dobu se chci připravit.
    Rozhodné období bude tedy 02.01.2013 - 31.01.2013???

Rozhodné období se vždy bere ode dne nástupu? Tedy pokud je to méně než rok? A nemocenská se počítá ze započitatelného příjmu nebo je nějaká minimální nemocenská??

Děkuji za odpovědi či případné odkazy.. V této problematice se teprve začínám orientovat a jsem hozena přímo do vody :-(
    A nerada bych něco pokazila

Moc vám děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2013 9:40

Líba (neregistrovaný)

Re: Rozhodné období na Přílohu k žádosti
      Ano, rozhodné období máte správně, použije se vyměřovací základ pro SP. Kdyby pracoval méně než 7 kalendářních dnů, postupuje se podle §19, odst.6.

• 24. 1. 2013 9:48

JančaCh (neregistrovaný)

děkuji paní Líbo, a to si zjišťuje sociálka? Nebo ten zaměstnanec obchází případné bývalé zaměstnavatele?

• 24. 1. 2013 9:57

Líba (neregistrovaný)

Nevím, jestli jsem vás pochopila. Zaměstnanec donese neschopenku svému současnému zaměstnavateli a ten v případě nemoci nad 21 dnů vyplní přílohu a s příslušným dílem neschopenky a potvrzením o trvání pracovní neschopnosti (lístek na peníze) pošle na sociálku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).