Re: výpověď z poměru při RD
Rodičovská dovolená, což je volno u zaměstnavatele, je pouze do 3 let dítěte. Den po 3. narozeninách jste se měla vrátit do práce. Pokud jste nemohla, měla jste si včas dohodnout neplacené volno, na které ale zaměstnavatel nemusí přistoupit. To jste neudělala a zaměstnavatel Vás tedy teď vyzývá, že doba, kdy jste se měla vrátit už uplynula a je tedy na Vás, abyste buď dala výpověď nebo spíše abyste se přišla na ukončení dohodnout (protože kdybyste dala výpověď, poběží nejprve výpovědní doba, ve které byste měla pracovat. Nebo by Vám třeba po tu výpovědní dobu povolil neplacené volno). Ale každopádně je na Vás, abyste se postarala o ukončení pr. poměru, když nemůžete chodit do práce. Odstupné by v žádném případě nenáleželo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2013 12:58
Dobrý den,
jsem zaměstnaná na HPP s dobou neurčitou po 10 letech jsem na MD, rozvrla jsem si jí na 3roky s tím, že budu chtít ještě jedno dítě, ale bohužel. Dceru mi ve věku 3.let nevzal nikdo do MŠ, takže jsem zažádala o prodloužení RD na 4.roky. Můj zaměstnavatel mě nyní vyzval ať dám výpověď že uplynula doba 3.let a jdu na ÚP. Je toto možné? Pokud dám výpověď já, pak na ÚP nemám na nic nárok a ani na odstupné, že?
Prosím o radu, moc děkuji.