Re: Krátit DPH ???
Děkuji, paní Jano - můžu konkrétní čísla pro objasnění?
Mezi A a B faktura za nájem za 30 000 + DPH,
A dále podnajímá:
1) podnájemci - plátci C za 20 000 + DPH
2) podnájemci neplátci za 15 000 bez DPH.
Část prostor používá i A, na kterého je faktura 30 000 + DPH.
Musím tedy těch 30 000 + DPH podle Vás krátit, ale jak? Nepodnajímá vše, část používá sám jako nájemce...
Děkuji! za ochotu!!
Mohu se zeptat - máte někdo zkušenosti s tím, když plátce pronajme/podnajme neplátci nemovitost včetně daně (vyúčtuje a odvede), zda a kým může být sankcionován ?
Díky
pokud to nikomu z obou stran nevadí, musíte doufat že to nebude vadit FÚ při kontrolách, že nekrátíte při pořízení všechny přijaté faktury , které souvisí s nájmem (správně osvobozeným) bez daně na výstupu.
že děláte plné odpočty a fakturujete dál s daní, je vaše zbytečná práce a odvod daní, které žádná kontrola nebude akceptovat.
může to vadit kontrole, váš odvod státu je z hlediska kontroly, jako by nebyl, je to vaše dobrovolné placení, na které se nebere ohled.
spíš je bude zajímat , že nekrátíte přijatá plnění ve vztahu k osvobozenému nájmu. to vyčíslí.
a nebudou to kompenzovat s tím co jste odvedli, to je vůbec nezajímá, nám řekli že je to naše blbost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2013 13:10
Dobrý den,
Narychlo musím zpracovat přiznání k DPH - pronájem a další podnájem, takže mě tlačí čas a znejistila jsem a hlavně jsem už ze všeho mimo sebe:
Plátce DPH (A) má pronajatu od plátce DPH(B) nebytové prostory, fakturace s DPH.
Tento plátce A je dále podnajímá plátcům (C1, C2.) i neplátcům (D1, D2..) .
Musím kvůli tomu, že i neplátcům DPH (D1..), krátit DPH z nájmu u plátce A (faktura na pronájem vystavená plátcem B)?? Energie jsou součástí všech nájmů, divné, ale takto jsou podepsány smlouvy. Jiné náklady nejsou.
Prosím o nasměrování.