neoprávn uplatň sleva-prosím p. JASNOU
Já radila někomu, koho se to týká. Zaměstnavatel manželky chce potvrzení od manžela, že neuplatňuje. Ano, já si myslím, že teď pomůže jen komunikace se zaměstnavatelem manžela, ale nevím, jak se mzdová účetní zachová, když zaměstnanec nenahlásil a je to tvrzení proti tvrzení a manželka nemá v ruce svěření do péče, jen skutečnost, že děti s ní žijí ve společné domácnosti. Chtěla jsem vědět, jestli nekdo nemá zkušenost s touto situací. Děkuji B.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 1. 2013 19:12
Dobrý večer, prosím - manžel uplatňuje slevu na 2 děti, přesto, že od července s ním nežijí ve společné domácnosti. Manželka s dětmi se odstěhovala v červenci, v červenci požádáno o svěření dětí do péče, doposud není rozhodnuto. Manžel se dobrovolně nechce vzdát uplatňování slevy na děti (a ani nechce pobírané peníze dát manželce), manželky zaměstnavatel chce potvrzení o tom, že manžel nepobírá, protože dosud není rozhodnuto o svěření. Poradila jsem, aby manželka zavolala zaměstnavateli manžela, že ten neoznámil změnu - děti nežijí s ním ve společné domácnosti a zaměstnavatel neoprávněně poskytuje slevu na děti. Napadá prosím zkušené mzdové účetní ještě jiná rada? Nevím, jestli komunikace se zaměstnavatelem manžela pomůže...
Děkuji, Bára