Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2013 12:25
Moc prosím o pomoc všechny zkušené. Firma poskytuje program.práce tuzemské firmě s pobočkami v zahraničí. Faktury na tuzem.DIČ. Uzavřeny sml.o dílo s cenou za služby, jízdné autem a dohodou o úhradě jízdenek a ubytování. Doposud cesty autem tuzemské i do zahraničí, cestovné účt. na 512, příp.uplatněno DPH( tuzem.cesty jízdné,ubyt.), vystavena faktura na službu a jízdné,vše s DPH.
Teď začaly cesty vlakem-Praha,Vídeň. Budu vystavovat fa za leden a jsem už z toho jelen, jak naložit s DPH. Jízdenka cesta Ova-Vídeň mám tuzemskou část s DPH, Břeclav-Wien je osv.podle §70 ZDPH. U jedné cesty mám však skupinovou jízdenku , kde Ova-Břeclav Gr.(tak uvedeno na jízdence) a je to taky osvobozeno a pak Břeclav-Wien s osv.podle §70. Nevím, jak toto vyhodnotit a účtovat jízdenky a ubytování v cesťáku a jak ve vystavené faktuře? Na FÚ doporučili účtovat podle §36/11 ZDPH, ale moc se mi to nezdá. Jak tedy postupovat? Některé cesty autem jiné vlakem a jak tedy fakturovat? Snad je mé vysvětlení alespoň trochu srozumitelné. Moc vás prosím o radu, vždy odborně poradíte. Děkuji a přeji pěkný den.