Re: roční zúčtování DoPP a HPP
osobně si myslím, že si mzdovka trochu vymýšlí - a naprosto zbytečně. V potvrzení o zd.př. se vůbec nepíší data smluv (DPP,PP), pouze zúčtováno v měsících...,Klidně by mohl mít 1 PP do půlky měsíce a od půlky měsíce 2.PP, při obou by měl podepsané prohl. Navíc tady jde o jednoho zaměstnavatele, klidně může mít PP i DPP současně.
Re: roční zúčtování DoPP a HPP
Děkuji, já si to právě také myslím a potvrzení o příjmech měl vystavené jen jedno, kde byl souběh jak z DoPP, tak z HPP. Mám za to, že dohoda do 29.2. není na závadu ročnímu zúčtování ... :-(
Mně to přijde spíše, že neví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 8:54
Dobrý den, jak se na to prosím díváte? Zaměstnanec měl sjednanou dohodu o PP od 4.1.2012-29.2.2012. Práci na této dohodě fakticky skončil dříve, tj. 22.2.2012, od 23.2.2012 pracovní poměr. Skončil v listopadu 2012.
Nový zaměstnavatel mu odmítl vyhotovit roční zúčtování, protože má překrývající příjmy z dohody a HPP, mzdová mi vrátila Potvrzení o zaměstnání, s tím, že mám Potvrzení předělat a napsat ukončení dohody 22.2., jinak mu roční zúčtování neprovede a pošle ho na FÚ.
Jsem z toho mírně řečeno na rozpacích. Vždyť se nejedná o souběžný příjem od více zaměstnavatelů, příjem měl u nás, v únoru zdaněný dohromady a příjem z dohody je i na Potvrzení o sražených zálohách na dani. Kde je problém ...?